Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pravyj Sektor“ lyderiui Dmytro Jarošui siūlomas Ukrainos gynybos ministro postas

Ukrainos dešiniųjų organizacijos „Pravyj Sektor“ lyderis Dmytro Jarošas gavo pasiūlymą tapti naujuoju šalies gynybos ministru. Tokią naujieną paskelbė Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenko. Šis sudėtingas sprendimas D.Jarošo laukia netylant apšaudymams Rytų Ukrainoje – Ukraina kaltina separatistus „Grad“ raketų leidimu.
Dmytro Yarošas.
Dmytro Jarošas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Galiu patvirtinti, kad Dmytro Jarošas sulaukė prezidento pasiūlymo tapti naujuoju Ukrainos gynybos ministru. Aš palaikau šį sprendimą ir būsiu patenkintas, matydamas jį dirbantį šiame atsakingame poste“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė A.Geraščenko.

Taip pat skelbiama, kad pats D.Jarošas ketina palikti deputato postą Aukščiausioje Radoje ir su „Pravyj sektor“ vyrais jungtis kaip nepriklausoma divizija prie Rusijos ir jos kolaborantų puolimą bandančios atlaikyti Ukrainos armijos.

Ukrainos politologai pabrėžia, kad net ir tapęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadu D.Jarošas būtų tiesiogiai atsakingas prezidentui Petro Porošenkai, kuris bet kada galėtų „Pravyj sektor“ lyderį atleisti.

Šis sudėtingas sprendimas D.Jarošo laukia netylant apšaudymams Rytų Ukrainoje.

Ukraina kaltina separatistus „Grad“ raketų leidimu

Ukrainos pajėgos šeštadienį apkaltino Rusijos kolaborantus, kad šie praėjusią naktį naudoję salvines raketų ugnies sistemas „Grad“ konflikto krečiamame šalies rytiniame regione ir taip pažeidę praėjusį mėnesį pasirašytą paliaubų sutartį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Grad“ Donecke
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Grad“ Donecke

Kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka sakė žurnalistams, kad separatistai šaudė iš sunkiųjų ginklų Novotoškivkos kaimo kryptimi iš savo tvirtovės Luhansko.

Kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka sakė žurnalistams, kad separatistai šaudė iš sunkiųjų ginklų Novotoškivkos kaimo kryptimi iš savo tvirtovės Luhansko.

Pasak jo, apie 40 raketų buvo nutaikytos į vieną vyriausybės pajėgų postą, dar apie 20 smogė vienam gyvenamajam rajonui. Atstovas pridūrė, kad per pastarąją parą kariškių arba civilių aukų nebuvo.

„Grad“ sistemų naudojimas draudžiamas pagal vasario 15 dieną įsigaliojusią paliaubų sutartį, sudarytą tarpininkaujant Prancūzijos prezidentui Francois Hollande'ui, Vokietijos kanclerei Angelai Merkel ir Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Nepaisant susitarimo, Rytų Ukrainoje beveik kasdien įvykdavo naujų susirėmimų. Šis jau beveik metus tebesitęsiantis konfliktas nusinešė per 6 tūkst. gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius