Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 06

„Kino pavasaris“ įamžino bundančius ir migruojančius Sinefilus Extraordinarius

Sinefilus Extraordinarius kitaip Sinefilai, visą žiemą snaudę, atėjus pavasariui, ima busti. Rąžosi patelės, nerimsta jaunikliai, keliasi plaukuoti patinai, doroja grobį ir migruoja į kino teatrus – tai 20-ojo „Kino pavasario“ vaizdo klipo epizodai.
Akimirka iš festivalį „Kino Pavasaris“ pristatančio vaizdo klipo
Akimirka iš festivalį „Kino Pavasaris“ pristatančio vaizdo klipo / Kadras iš video

Ingos Valinskienės balsą įprasta girdėti žiūrint TV laidas apie gamtą ir gyvūnų pasaulį. Lengvai atpažįstamą diktorę girdime ir Sinefilų migraciją į „Kino pavasarį“ vaizduojančiame klipe.

VIDEO: Jubiliejinio „Kino pavasario“ vaizdo klipas

Mintis nufilmuoti Sinefilus Extraordinarius kilo reklamos agentūrai „Not Perfect“. „Idėja atsirado pagalvojus, kad kino gerbėjai, sinefilai, yra labai savotiški žmonės, tarsi atskira rūšis. „Kino pavasario“ metu jie meta viską ir porai savaičių „migruoja“ į kino teatrus, kuriuose praleidžia didžiąją laiko dalį“, – teigia vienas idėjos autorių, minėtos agentūros kūrybininkų Gabrielis Jucevičius.

Pasak šią idėją įamžinusios kino studijos „Dansu“ režisieriaus Ernesto Jankausko, vos išgirdęs klipo idėją, nusprendė nedelsiant imtis šio darbo, nes ji atrodė aiški, šmaikšti ir žiūroviška. „Besiruošiant filmavimams buvo įdomu leisti sau atitrūkti nuo kasdienybės ir pamėginti pažvelgti į kino mylėtojus, kaip atskirą gyvūnų rūšį, turinčią savitus įpročius ir ritualus. Noriu padėkoti visai filmavimo komandai ir kompanijoms bei žmonėms, kurie prisidėjo prie gamybos. Žmonės nepaprastai geranoriškai padėjo viskuo, kuo galėjo, vos išgirdę, jog klipas filmuojamas būtent festivaliui „Kino pavasaris“, – kalbėjo E. Jankauskas.

Kino pavasario nuotr. /Festivalio „Kino pavasaris“ plakatas
Kino pavasario nuotr. /Festivalio „Kino pavasaris“ plakatas

Jubiliejinio „Kino pavasario“ plakatuose įamžinti šalia mūsų gyvenantys filmų personažai, tiksliau norintys būti panašiais į juos. Štai iš lovos keliasi „Krikštatėvis“, o troleibuse link kino teatro drauge su nykštuku važiuoja „Amelija iš Monmatro“.

Kino pavasario nuotr. /Festivalio „Kino pavasaris“ plakatas
Kino pavasario nuotr. /Festivalio „Kino pavasaris“ plakatas

Daugybę įvairiausių filmų veikėjų bei būrius sinefilų sutiksite kovo 19–balandžio 2 d. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje vyksiančiame jubiliejiniame „Kino pavasaryje“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius