Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 30

Dauguma 15min.lt skaitytojų mano, kad pasienietis, nušovęs jaunuolį, neviršijo įgaliojimų

Portalas 15min.lt šeštadienį savo skaitytojų klausė: „ginklo panaudojimas per žmogaus žūtimi pasibaigusį galimų kontrabandininkų persekiojimą padalijo visuomenę į dvi dalis. Kokią nuomonę palaikote jūs?“ Dauguma skaitytojų, atidavusių balsą šioje apklausoje, pareiškė manantys, kad „pareigūnas neviršijo savo įgaliojimų – pareigūnai turi teisę panaudoti ginklą prieš jiems nepaklūstančius įtariamuosius“.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tokios pozicijos laikėsi 9334 arba 58 proc. portalo 15min.lt skaitytojai.

Savo nuomonę apklausoje iš viso pareiškė 16127 skaitytojai.

Šeštadienį skelbta, kad pradėti keli ikiteisminiai tyrimai dėl incidento, kai pasienietis, persekiojant įtariamus cigarečių kontrabandininkus, ketvirtadienį nušovė 18 metų jaunuolį.

18-metis Alytaus gyventojas Edgaras Balčius buvo nušautas ketvirtadienio rytą, pasienyje su Baltarusija ties Druskininkais persekiojant du įtariamų kontrabandininkų automobilius. Vieną iš automobilių sulaikius Leipalingyje, ant galinės sėdynės rastas sužeistasis, jis vėliau mirė ligoninėje.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad ginklo panaudojimas buvo perteklinis, o šis atvejis rodo „nekokybišką mūsų pasienio funkcijų atlikimą“.

Tuo metu S.Skvernelis BNS sakė, kad tarnybinio ginklo naudojimo reglamentavimas šiuo metu yra netobulas, todėl politikams teks nuspręsti, ar nustatyti aiškesnes taisykles, ar jas griežtinti, paliekant pareigūnus „bedančiais ir beginkliais“. Taip pat buvo išplatintas viešas jo kreipimasis į pareigūnus, kuriame S.Skvernelis ragina pareigūnus „nesiklaupti ant kelių prieš kriminalinį pasaulį, kovoti, nepasiduoti, NEBIJOTI!“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius