Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 27

Švietimo sistemos atstovai iš Audronės Pitrėnienės tikisi bendradarbiavimo ir pažadų vykdymo

Trečiadienį švietimo ir mokslo ministre paskirtą „darbietę“ Audronę Pitrėnienę švietimo ir mokslo sistemos atstovai linkę vertinti palankiai bei tikisi bendradarbiavimo.
Vytautas Gapšys ir Audronė Pitrėnienė
Vytautas Gapšys ir Audronė Pitrėnienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip svarbiausius darbus BNS kalbinti aukštųjų mokyklų, studentų ir profesinių sąjungų atstovai nurodė Vyriausybės programos vykdymą bei švietimo finansavimo klausimą.

Švietimo profesinių sąjungų vadovų teigimu, pati mokykloje dirbusi ir Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetui vadovavusi paskirtoji ministrė yra gerai žino švietimiečių problemas, todėl iš jos tikimasi bendradarbiavimo ir sutarimo.

„Norėtųsi žiūrėti optimistiškai, nes ji pati buvusi mokytoja, direktorė, tai tas sritis turėtų žinoti, jeigu tapusi politike ji netapo sausa biurokrate. Kiek teko dalyvauti Seimo Švietimo komiteto posėdžiuose, kartais tikrai ji pasirodo kaip biurokratė, kartais – kaip jautri švietimietė“, – BNS sakė Lietuvos mokytojų profesinės sąjungos pirmininkė Jūratė Voloskevičienė.

Jos teigimu, mokytojai tikisi, kad A.Pitrėnienė turės „daugiau savarankiškumo ir pilietinės valios“.

Lietuvos švietimo profesinės sąjungos vadovas Audrius Jurgelevičius buvo linkęs teigiamai vertinti naujai paskirtą ministrę.J.Voloskevičienės teigimu, svarbiausias klausimas yra švietimo finansavimo didinimas.

„Su A.Pitrėniene ne kartą esame bendravę, ginčijęsi, diskutavę. Mano nuomone, tai yra kompetentinga, patyrusi politikė, galinti vadovauti ir tikimės, kad ji vykdys Vyriausybės programą geriau nei buvęs ministras“, – BNS sakė A.Jurgelevičius.

Jis pabrėžė, kad dėl svarbiausių klausimų, kurie padėtų gerinti švietimo situaciją Lietuvoje, sutarta, todėl belieka pradėti vykdyti šiuos susitarimus.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Audrius Jurgelevičius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Audrius Jurgelevičius

Lietuvos studentų sąjungos prezidento Pauliaus Baltoko teigimu, bent vienas iš naujosios ministrės darbų turėtų būti susijęs su studentų situacijos Lietuvoje gerinimo.

„Prieš tai buvęs švietimo ir mokslo ministras buvo atstatydintas dėl tam tikrų nevykdomų programos punktų ar darbų, tad labai tikimės, kad bus aiškiai įvardyta, kurie per šiuos metus darbai bus vykdomi, nes turbūt suprantama, kad visko nebebus įmanoma padaryti ir labai tikiuosi, kad bent vienas iš tų darbų bus studentų sąlygų gerinimas Lietuvoje iš principo“, – BNS kalbėjo P.Baltokas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Paulius Baltokas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Paulius Baltokas

Lietuvos universitetų rektorių konferencijos prezidento Alfonso Daniūno nuomone, aukštosioms mokykloms svarbiausi bus trys klasimai. Vienas jų – Mokslo ir studijų įstatymas, kuriame yra „nemažai dalykų, kurie yra svarbūs aukštajam mokslui“.

Pasak A.Daniūno, svarbi bus ministrės pozicija sudarant 2016 metų biudžetą ir skirstant ES struktūrinių fondų lėšas.

Taip pat, pasak A.Daniūno, svarbi bus ministrės pozicija sudarant 2016 metų biudžetą ir skirstant ES struktūrinių fondų lėšas.

Paskirtoji ministrė yra baigusi Vilniaus valstybinį pedagoginį institutą (dabar – Lietuvos edukologijos universitetas), Klaipėdos universitete įgijo edukologijos magistrės laipsnį. Ji yra Darbo partijos narė nuo 2003 metų.

Švietimo ir mokslo ministrės pareigas A.Pitrėnienė pradės eiti, kai prisieks Seime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius