Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 04

Teismas nevers Edmundo Jakilaičio išduoti, kas jam davė Vytauto Galvono sutarties kopiją

Žurnalistas Edmundas Jakilaitis pasiekė dar vieną pergalę ginčuose su buvusiu finansų viceministru „tvarkiečiu“ Vytautu Galvonu. Vilniaus miesto apylinkės teismas atmetė prokurorės Oksanos Leontjevos prašymą įpareigoti žurnalistą atskleisti, kas jam davė Vytauto Galvono ir Gintaro Staniulio galimai sudarytos sutarties dėl paskolos kopiją.
Edmundas Jakilaitis
Edmundas Jakilaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prokurorė O.Leontjeva tvirtino, kad tik atskleidus žurnalisto šaltinį galima būtų išsiaiškinti, ar V.Galvonas iš tikrųjų už labai mažas palūkanas yra skolinęsis iš G.Staniulio, nes abi sutarties šalys tai neigia.

Tuo tarpu E.Jakilaitis šaltinį atskleisti atsisakė ir teismo prašė prokurorės prašymą atmesti.

Teisėjas Dainius Grizickas įvertino, kad žurnalistas turi teisę saugoti savo šaltinį.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vytautas Galvonas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vytautas Galvonas

Kaip teigiama teismo nutartyje, atskleisti šaltinį šiuo atveju nėra gyvybiškai svarbu, o pradėti tyrimai dėl V.Galvono veiklos nėra jo reputacijos menkinimas.

Ši teismo nutartis per savaitę dar gali būti skundžiama aukštesnės instancijos teismui.

Prokuratūra iki šiol nėra baigusi tyrimo dėl E.Jakilaičio paviešintos sutarties tikrumo. Į prokurorus su prašymu pradėti tyrimą dėl dokumento klastojimo dar pernai kreipėsi pats V.Galvonas.

Jis tikino, kad įrodęs, jog sutartis suklastota, iš E.Jakilaičio bandys prisiteisti pusę milijono litų (apie 145 tūkst. eurų).

LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ E.Jakilaitis tiesioginėje LRT laidoje su finansų ministru Rimantu Šadžiumi birželį paskelbė paskolos sutartį, kurioje nurodoma, kad viceministras, tuo metu kuravęs azartinius lošimus, iš bendrovės „Top Sport“ savininko Gintaro Staniulio pasiskolino 300 tūkst. litų (apie 87 tūkst. eurų) už 0,2 proc. palūkanas. V.Galvonas ir G.Staniulis neigė sudarę tokią sutartį.

Po kilusio skandalo V.Galvonas nebuvo grąžintas į finansų viceministro postą Vyriausybei liepą gavus naujus įgaliojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius