-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 18

Tiesa ar melas? Ramūnas Karbauskis: „Niekada nesakiau, kad G.Kildišienė rengia Medžioklės įstatymo pataisas“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis antradienį Seime žurnalistams pareiškė, kad jo pavaduotoja Greta Kildišienė nerengia Medžioklės įstatymo pataisų ir tikino pats niekada nesakęs priešingai. Ar tikrai?
Ramūnas Karbauskis, Greta Kildišienė
Ramūnas Karbauskis, Greta Kildišienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jinai (G.Kildišienė – red.past.) nerengia tų pataisų. Niekas to niekada nesakė. Klausimas yra, mes šiandien pasikvietėme būtent aplinkos apsaugos komiteto pirmininką dėl to, kad pasakytų, jog tos pataisos bus pateiktos pavasario sesijoje. Jos bus ruošiamos pirmiausia Aplinkos apsaugos ministerijos kartu su komitetu“, – antradienį žurnalistams tvirtino R.Karbauskis.

Perklaustas, ar G.Kildišienė tikrai neturi nieko bendra, R.Karbauskis dar užtvirtino:

„Su įstatymu? To niekada niekas neteigė. Teigė tiktai vieną, kad šiandien yra problema tarp miško savininkų, tarp žemės savininkų ir medžiotojų“, – teigė jis.

„Aš, kad rengia, niekada nesakiau. Ir galima pasižiūrėti įrašą“, – pridūrė R.Karbauskis.

Būtent tai ir padarė 15min. Paaiškėjo, kad šeštadienį kalbėdamas su naujienų agentūra BNS R.Karbauskis Medžioklės įstatymo pataisas pristatė kaip priežastį, dėl kurios kilo skandalas dėl G.Kildišienės naudojamo „Agrokoncerno“ automobilio.

„Iš tikrųjų Seimo narė, mano pavaduotoja frakcijoje ir taip toliau, palietė vieną labai skaudų reikalą. Palietė Medžioklės įstatymą ir santykius tarp medžiotojų būrelių, kurie buvo susiklostę labai ilgą laiką, ir tarp žemės savininkų. Žinot turbūt tą temą, esat girdėjusi? Ji palietė dabar, šis klausimas sprendžiamas“, – sakė R.Karbauskis.

– Ji rengiasi kažkokias pataisas registruoti? – BNS paklausė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko.

Taip, taip, taip, taip. Tai yra pirmas dalykas, kad atstovaudama Panevėžio žmonių interesams pradėjo Panevėžy apie tai šnekėti. Ten važiavo ir Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas, apie tai žino ir naujas aplinkos ministras, ir dabar tai taps precedentu visai Lietuvai, nes norima sutvarkyti šituos reikalus, – atsakė R.Karbauskis.

Anot jo, Anykščiuose, kur vienmandatėje apygardoje išrinkta G.Kildišienė, medžioja panevėžiečiai advokatai ir buvę prokurorai.

Pati G.Kildišienė, dar pirmadienį klausiama apie rengiamas Medžioklės pataisas, nesikratė jų autorystės, tik žadėjo jas pristatyti antradienio spaudos konferencijoje.

Tačiau antradienį spaudos konferencijoje apie Medžioklės įstatymo pataisas jau kalbėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Kęstutis Mažeika. Anot jo, pataisos, kuriomis bus peržiūrimi miško savininkų ir medžiotojų santykiai bus registruotos pavasario sesijoje. K.Mažeikos teigimu, G.Kildišienės parašo po pataisomis nebus, nes medžioklė nėra jos kompetencijos sritis.

Jūs klausiate – tikriname mes
Įveskite politiko ar kito visuomenės veikėjo teiginį, kurį reikia patikrinti. Jei tik įmanoma, nurodykite, kur ir kada tai buvo pasakyta.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius