-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Audi“ avariją išgyvenęs keleivis: „Ėjom 160 km/val., o po smūgio buvau atsijungęs 10 minučių“

Kokiu greičiu reikia lėkti, kad taip sudaužytum mašiną ir sukeltum mirtiną pavojų savo keleiviams? Šio klausimo sekmadienio vakarą automobilio „Audi“ Kretingos rajone nesuvaldžiusiam 23 metų vairuotojui jau niekas nebeužduos, tačiau atsakymą žino stebuklingai avariją išgyvenę bendražygiai. Prieš nulėkdamas nuo kelio Darbėnai–Grūšlaukė, „Audi A4“ ekipažas skriejo kone dvigubai viršydamas šiame ruože leistiną greitį. „Audi“ vairuotojas žuvo brolio ir draugo akivaizdoje.
Įvykio vietoje
Smūgiai į medžius tiesiog nuplėšė vairuotojo pusės „Audi A4“ šoną, dar labiau transporto priemonę išnarstė ugniagesiai. / 15min.lt nuotr

„Sėdėjau priekyje, kažką kramsnojau. Tik matau, kad jau nulėksim... Dar spėjau padėti užkandžius ant priekinės panelės, ir – smūgis. Po jo iškart atsijungiau – atsipeikėjau gal tik po 10 minučių“, – įspūdžiais po avarijos dalijosi priekinėje keleivio sėdynėje važiavęs 25 metų vaikinas.

Žuvusio vairuotojo 18-metis brolis gale sėdėjo be saugos diržo, tačiau ir jam pasisekė.

Jis prisipažino pats nematęs, kokiu greičiu spaudė „Audi“ vairuotojas, tačiau pastarojo brolis vėliau papasakojo: „Ėjom 160 km/val.“

Keleivis pasijuto kaip iš naujo gimęs: „Gerai, kad buvau prisisegęs diržą...“

Tuo tarpu žuvusiojo 18-metis brolis ant galinės sėdynės buvo įsitaisęs be saugos diržo, tačiau ir jam tiesiog stebuklingai pavyko išgyventi šią avariją – nepatyrus jokios rimtesnės traumos.

Vaikinai dar prasitarė, kad akimirką prieš tapdamas nevaldomu, „Audi“ prasilenkė su priešpriešiais važiavusia kažkokia mašina – kaktomuša galėjo būti dar siaubingesnė nei skrydis į pakelės medžius.

Policijos departamento pirmadienį paviešintoje svarbiausių praėjusios paros nusikaltimų ir nelaimių suvestinėje užfiksuota, kad balandžio 19 d. apie 19 val. 55 min. Kretingos rajone, kelio Darbėnai–Grūšlaukė 3-iame km, automobilis „Audi A4“, kurį vairavo 23-ejų metų jaunuolis, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Eismo įvykio metu žuvo vairuotojas – Kretingos rajono gyventojas, gyvenęs palyginti netoli nuo nelaimės vietos.

Tuo tarpu žuvusiojo brolis, kaip išvakarėse jau rašė 15min.lt, ir dar vienas kartu važiavęs bičiulis atsipirko išgąsčiu.

Ši avarija įvyko Darbėnų seniūnijoje, netoli Prūdgalio kaimo.

Pranešimą, kad po eismo įvykio automobilyje liko prispaustas žmogus, buvo gavę ir ugniagesiai gelbėtojai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento užfiksuotais duomenimis, atvykus gelbėtojams automobilis „Audi“ buvo atsitrenkęs į medį. Viduje buvo prispaustas žmogus be gyvybės požymių.

Likę gyvi keleiviai avarijos vietoje prasitarė, kad žuvęs vairuotojas galėjo būti neblaivus.

Pirmiausia automobiliui „Audi A4“ buvo atjungtas akumuliatorius. 20.15 val., nukirpus automobilio stogo konstrukciją, išlaisvinti žuvusio vaikino palaikai.

Likę gyvi keleiviai avarijos vietoje prasitarė, kad žuvęs vairuotojas galėjo būti apsvaigęs nuo alkoholio.

Gyvybę nusinešusios „Audi“ avarijos aplinkybių tyrimą tęsia Kretingos rajono kelių policininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius