Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dramatiškas BPC operatorės ir pagalbą bandžiusio iškviesti kauniečio pokalbis: pasiklausykite patys

Regėdamas prieš save po kelią vingiuojantį galbūt apsvaigusio asmens vairuojamą „Mercedes-Benz“, spalio 12 dieną kaunietis Donatas paskambino Bendruoju pagalbos centro telefonu 112, prašydamas kuo skubiau sujungti su Kauno kelių policija. Operatorė prašymo neišpildė bei ėmė kamantinėti detalių apie įvykį. 15min.lt turi šio pokalbio įrašą, kurį pateikiame savo skaitytojams.

Kol vyko kamantinėjimas pagal protokolą, „Mercedes-Benz“ išvažiavo į priešingą Lapių kelio eismo juostą ir rėžėsi į vilkiką. Lengvojo automobilio vairuotojas žuvo. BPC viršininkas Audrius Čiuplys vakar spaudos konferencijoje pareiškė, kad BPC operatorių nereikia mokyti dirbti, o reikia klausyti jų nurodymų, pateikti prašomą informaciją, tuomet viskas vyks greičiau.

VIDEO: Kaunietis nufilmavo "Mercedes" avariją

Visa tai galima girdėti būsimą nelaimę nujautusio kauniečio bei BPC darbuotojos minutės trukmės pokalbyje. Operatorė užuot greičiau reagavusi į įvykį ir sujungusi su policijos pareigūnais, atsisako tai daryti ir toliau užduoda klausimus.

Paaiškinęs, kur ir kas vyksta, Donatas prašo bent jau padiktuoti kelių policijos telefono numerį. Jis šaukia, jog nelaimė įvyks tuoj tuoj, už minutės, reikia greičiau reaguoti.

„Nejungiame mes su policija, perduodame patys pranešimą. Kur tiksliai važiuoja automobilis?“ – toliau klausinėja Donatą operatorė.

837223726, – operatorė pagaliau padiktuoja laidinį numerį.

Išgirdęs tai, Donatas atsisveikina su ja. Bet į policiją taip ir neprisiskambina. Numeris, jo nuomone, buvo pateiktas klaidingas. Policiją apie Donato pranešimą informuoja BPC operatorė.

Netrukus lengvasis automobilis trenkiasi į sunkvežimį ir policijos patruliai jau atvyksta ne dėl gresiančios, bet įvykusios nelaimės.

15min.lt žurnalistė paskambino BPC operatorės padiktuoti laidiniu numeriu. Atsiliepęs „robotas“ informavo: „Jūs paskambinote į Kauno miesto policiją“. Donatas buvo nukreiptas skambinti Kauno miesto policijos budinčiajam. Numeris veikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius