-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 01 /22:01

Estakada Vilniuje tapo čiuožykla: susidūrė 11 automobilių

Antradienio vakarą – masinė avarija Vilniuje. Sostinės Laisvės prospekte buvo paralyžiuotas eismas. Per keletą antradienio valandų sostinėje dėl slidaus kelio įvyko bent 30 techninių eismo įvykių. Sunkios vairavimo sąlygos žiemos pradžioje užklupo ne tik sostinės, bet ir kitų šalies regionų vairuotojus.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Žiemai visą rudenį besiruošusius sostinės kelininkus pirmasis žiemos vakaras užklupo nepasirengusius. Dalį vairuotojų – irgi.

15min.lt fotoreporteris Lukas Balandis pranešė, kad Laisvės prospekte ant viaduko prie Spaudos rūmų įvyko didžiulė masinė avarija.

„Visa estakada – gryna čiuožykla. Kai kur gana slidu ir aplinkui“, – raportavo L.Balandis.

Kai fotoreporteris fiksavo avarijos padarinius, į jį lėkė nevaldomas „VW Passat“ – žmogų nuo transporto priemonės apsaugojo tik skiriamosios juostos atitvaras.

Šis VW tapo jau 11-tu automobiliu, antradienio vakarą sudužusiu šioje vietoje.

Avarijų serija Laisvės prospekte prasidėjo po 21 val. Transporto priemonės daužėsi etapais: susidūrus kelioms, į jas arba į atitvarus vis atsitrenkdavo kitos.

Galiausiai apdaužyti automobiliai užblokavo eismą kryptimi nuo Karoliniškių Viršuliškių link. Į avarijos vietą netrukus atvyko kelininkų sunkvežimis, barstantis smėlį su druska, tačiau ir jis negalėjo normaliai važinėtis, kad  tolygiai padengtų asfalto dangą ledą tirpdančiu mišiniu.

Duomenų apie nukentėjusius žmones kol kas nėra.

Praėjus kelioms dešimtims minučių nuo pirmosios avarijos, policija į šio įvykio vietą nebuvo atvykusi. Kol ant estakados nemirgėjo tarnybinio transporto švyturėliai, kiti vairuotojai iš tolo negalėjo įvertinti gresiančio pavojaus.

Kita didelė avarija, kur iš viso susidūrė taip pat per 10 automobilių, šįvakar įvyko ties estakada netoli Lazdynų ligoninės. Priežastys tos pačios – slidus kelias ir vairuotojų nesugebėjimas arba nenoras į tai atsižvelgti.

Apie plikledį įvairiuose Vilniaus gatvių ruožuose antradienio vakarą praneša ir daugiau sostinės vairuotojų.

Per keletą antradienio vakaro valandų, negalutiniais duomenimis, sostinėje įvyko bent 30 techninių eismo įvykių. Beje, vairuotojai pastebėjo, kad asfalto paviršiuje ledas formavosi jau tuomet, kai automobilių termometrai rodė teigiamą 2-2,5 laipsnio oro temperatūrą.

Sinoptikai ir kelininkai pastaruoju metu ne sykį įspėjo vairuotojus, kad dėl gresiančio plikledžio gatvėse reikia būti lėtesniems ir ypatingai atsargiems. Pasunkėjusios vairavimo sąlygos rudens pabaigoje bei žiemos pradžioje užklupo ne tik sostinės, bet ir kitų šalies regionų vairuotojus.

„Kelyje Vilnius – Alytus – ekstremalios sąlygos. Tarp Pirčiupių ir Valkininkų plikledis, itin pavojinga. Keli automobiliai jau grioviuose...“, – apie vakaro avarijas Varėnos rajone antradienį 15min.lt rašė jų liudininkas Nauris.

Įvykio liudininko Naurio nuotr./Įvykio vietoje
Įvykio liudininko Naurio nuotr./Įvykio vietoje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius