Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už nužudymą 7 metams įkalintas jaunuolis kaltina alkoholį

Pirmadienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį 18-mečiam kauniečiui Artūrui Pšebarauskui, kuris kaltintas itin žiauriu bejėgiškos būklės vyro nužudymu.
Romualdas Lipskis kaltinamas šnipinėjęs Baltarusijai.
Asociatyvi nuotr. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

2014 m. birželį Kaune esančiame name A.Pšebarauskas girtavo su 50 metų buto šeimininku. Kartu buvo ir mažametis asmuo. Kilus konfliktui jaunuolis bejėgiškos dėl girtumo būklės vyrui sudavė daugybę smūgių į įvairias kūno vietas. Nuo patirtų sužalojimų žmogus įvykio vietoje mirė.

Kaip praneša Kauno apygardos teismas, skirdama bausmę, teisėjų kolegija atsižvelgė į padarytos nusikalstamos veikos pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, veikos motyvus ir tikslus, kaltinamojo asmenybę, jo veikos formą ir rūšį, atsakomybę lengvinančias ir sunkinančias aplinkybes.

A.Pšebarauskui atsakomybę lengvinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad vaikinas tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek teisminio bylos nagrinėjimo metu savo kaltę pripažino ir nuoširdžiai gailėjosi, atsiprašė nukentėjusiųjų.

Atsakomybę sunkinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad kaltinamasis nusikalstamą veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Nuosprendyje teigiama: „A.Pšebarauskas nurodė, jog jeigu nebūtų gėręs alkoholio, taip elgęsis nebūtų“.

Teismas, įvertinęs visą byloje surinktą medžiagą, nusprendė pripažinti A. P. kaltu ir skyrė 7 metų laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose. Taip pat A. Pšebarauskas turės atlyginti nukentėjusiajai 2921,15 eurų turtinę bei 8688,60 eurų neturtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius