-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdietes puošusi verslininkė įkliuvo už apgaulingą apskaitos tvarkymą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl moteriškais drabužiais prekiaujančių parduotuvių tinklo vadovės nusikalstamos veiklos. Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad dvi parduotuves Klaipėdoje turinti bendrovė už parduotus moteriškus drabužius neišmušdavo elektroninių kasos aparato čekių. Paskaičiuota, kad 2014 metais į bendrovės apskaitą nebuvo įtraukta daugiau nei 940,9 tūkst. Lt (272,5 tūkst. eurų) gautų pajamų ir daugiau nei 197,5 tūkst. Lt (57,2 tūkst. eurų) mokėtino pridėtinės vertės mokesčio.
Dėvėti drabužiai
Drabužiai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vengdama mokėti pridėtinės vertės ir pelno mokesčius, uostamiesčio bendrovė Valstybinei mokesčių inspekcijai vienuolika mėnesių pateikinėjo tikrovės neatitinkančias nustatytos formos pridėtinės vertės mokesčių deklaracijas, kuriose įrašydavo neteisingus duomenis apie gautas pajamas. 

Ikiteisminio tyrimo metu bendrovės vadovė atlygino per vienuolika mėnesių valstybei padarytą žalą ir sumokėjo į biudžetą 194,5 tūkst. Lt (56,3 tūkst. eurų) pridėtinės vertės mokesčio.

Baigtą ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūra. Apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu įtariamos prekeivės  baudžiamoji byla perduota Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius