-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos studentės Justinos Šikšniūtės žudiko psichiką tiria psichiatrai

Klaipėdos universiteto studentės išniekinimu ir nužudymu įtariamas 23-ejų šilutiškis Valdas Jankauskas areštinėje sulaukė psichiatrų vizito. Ekspertai bando įminti, kas dedasi ypatingu žiaurumu visą šalį sukrėtusio jaunuolio galvoje.
Į teismą vedamas Valdas Jankauskas
Į teismą vedamas Valdas Jankauskas / Algirdo Venskaus nuotr.

Psichiatrinę ekspertizę prokurorų prašymu įtariamajam skyrė Klaipėdos apylinkės teismas. Kol kas V. Jankauskui  atlikta ambulatorinė psichiatrinė ekspertizė. Jos rezultatus bylą tiriantys pareigūnai turės maždaug po poros mėnesių. Jei po šios ekspertizės nepavyks įminti studentės išniekinimu ir nužudymu įtariamo šilutiškio žiaurumo mįslės, neatmetama, kad teks skirti ir stacionarią psichiatrinę ekspertizę.

„Psichiatrui ir psichologui buvo iškelti uždaviniai, išsiaiškinti, įtariamasis yra pakaltinamas ar ne. Taip pat siekta nustatyti, ar jam buvo būdingi kokie nors psichinės veiklos sutrikimai nusikaltimo metu ir po jo.

Jie nebūtinai turi būti susiję su nepakaltinamumu. Jei į šiuos klausimus nepavyks atsakyti po ambulatorinės ekspertizės, teks kreiptis į teismą su prašymu stacionariai ekspertizei  teismo psichiatrijos tarnyboje Utenoje”, – pasakojo bylą kuruojantis prokuroras Aurelijus Stanislovaitis.

Algirdo Venskaus nuotr./Prokuroras Aurelijus Stanislovaitis
Algirdo Venskaus nuotr./Prokuroras Aurelijus Stanislovaitis

20-metė Klaipėdos universiteto studentė J.Šikšniūtė lapkričio 16 dieną išvažiavo iš savo senelių namų Saugų kaime internetu išsirinkta pakeleivinga mašina. Ją pavėžėti pasisiūlė V. Jankauskas. Tačiau nuvežęs tik dalį kelio jaunuolis pratrūko žiaurumu ir sumušė iš mašinos bandžiusią sprukti merginą, ją išžagino. Leisgyvę studentę V. Jankauskas paliko Macikų kaimo laukuose netoli savo namų. Paslėpęs ją po šakomis ir lapais paliko likimo valioje.

Jeigu įtariamasis bus pripažintas kaltu, jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius