Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 10 /13:13

Šakių rajono Papartynų kaime motina savo kūdikį įmetė į šulinį – mažylį išgelbėjo kaimynas

Trečiadienį Šakių rajone vos nepasikartojo Saviečių tragedija. Į šulinį įmestas kūdikis.

Trečiadienį ryte, Šakių rajone, Papartynų kaime, devyniolikmetė motina įmėtė vos septynių mėnesių amžiaus kūdikį į šulinį.

„Supratusi, ką padarė, ji iškart bėgo prašyti pagalbos pas kaimyną“, – 15min komentavo Marijampolės apskrities VPK viršininkas Skirmantas Andriušis.

9 val. 10 min. bendruoju pagalbos telefonu gautas pranešimas apie į šulinį įmestą kūdikį. Pirminiais duomenimis, motina pati pranešė, ką padariusi.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Nelaimės vietoje
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Nelaimės vietoje

Prokuratūros teigimu, kaimynas nedelsiant nubėgo prie nurodytos vietos, ištraukė vaiką iš šulinio, atgaivino jį ir teikė pirmąją pagalbą iki medikų atvykimo. Kaimynui pavyko ištraukti kūdikį iš šulinio, nes gylis siekė vos 80 centimetrų.

Policija praneša, kad kūdikis ir motina šiuo metu yra medikų globoje.

Stebimas medikų

Pirminiais duomenimis, į šulinį įmestas vaikelis patyrė bendrą kūno atšalimą, tačiau į įvykio vietą atvykę medikai nuo pat pradžių tikėjo, kad jo gyvybę pavyks išgelbėti.

Apie 11 val. Šakių ligoninės gydytojams pavyko stabilizuoti kūdikio būklę.

„Kūdikis buvo atvežtas šiek šiek sušalęs, o dabar jo būklė yra stabili, jis ką tik pradėjo valgyti“, – į šulinį įmesto kūdikio būklę komentavo Šakių ligoninės atstovė Daina Bagdonienė.

7 mėnesių kūdikis vis dar yra stebimas Šakių ligoninės medikų.

VIDEO: Kaimynas išgelbėjęs į šulinį įmestą kūdikį papasakojo, kaip viskas vyko

Neadekvatus elgesys

Marijampolės policijos viršininkas negali atsakyti, ar motina kūdikį įmetė būdama apsvaigusi nuo alkoholio. „Kol kas galiu pasakyti tik tiek, kad jos elgesys neatrodė adekvatus“, – sakė S.Andriušis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Nelaimės vietoje
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Nelaimės vietoje

Taip pat dar neaišku, ar Papartynų kaime gyvenanti šeima buvo laikoma socialinės rizikos. Kūdikio motina anksčiau buvo bausta tik administracine tvarka už Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Kol kas galiu pasakyti tik tiek, kad jos elgesys neatrodė adekvatus, – sakė S.Andriušis.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo nužudyti.

Buvo nervinga

Pakalbintas Šakių seniūnas Dalius Jasevičius teigė, jog šiuo metu dar yra aiškinamasi, kas nutiko. Socialinės darbuotojos yra išvykusios į įvykio vietą.

„Šiai mamai apie 20 metų. Ji kūdikį augina viena. Apie vaiko tėtį nieko nežinau. Moteris gyvena pas tėvą Papartynų kaime. Dar vakar ji buvo atėjusi į seniūniją pasiimti maisto produktų. Gauna pašalpą. Viskas buvo gerai. Į socialinės rizikos šeimų grupę ji ir jos kūdikis nebuvo įtraukti“, – tikino seniūnas.

Tiesa, jis prisipažino, kad pastaruoju metu moteris buvo gana nervinga. Kodėl, atsakyti negalėjo. 

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Nelaimės vietoje
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Nelaimės vietoje

Neturėjo problemų su alkoholiu

Naujienų agentūrai BNS seniūnas nurodė, kad moteris neturėjo problemų su alkoholio vartojimu. Jis taip pat teigė, kad prie namo, kuriame gyvena vaiko motina, šulinio nėra.

D.Jasevičius sakė, kad nepaisant to, jog moteris nėra pripažinta turinti psichikos sutrikimų, socialiniai darbuotojai įtarė, kad ji kartais elgėsi keistai.

Savo vaiką bandžiusios nužudyti motinos tėvai yra išsiskyrę. Mama gyvena kitame kaime, nuo Papartynų nutolusiame 10 km. Tad laiką ji leisdavo tai pas mamą, tai pas tėtį. Seniūno teigimu, moteris turi du brolius.

Papartynų kaime iš viso gyvena 71 žmogus.

15min primena, kad kiek daugiau nei prieš mėnesį Kėdainių rajone, Saviečių kaime, įvyko tragedija, kurios metu Aurelijus Beras nužudė 2 kūdikius, įmetęs juos į kieme esantį šulinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius