Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose už kyšininkavimą kalėti nuteistas bankroto administratorius Vitas Kelmelis

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį kaltu dėl 50 tūkst. litų (14 tūkst. 481 euro) kyšio priėmimo pripažino bankroto administratorių Vitą Kelmelį.
Už grotų
Už grotų / 123rf.com nuotr.

Jam skirta 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė pataisos namuose. Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Kaltinamasis savo kaltę teisme neigė, pareikšdamas, kad pinigų sau asmeniškai iš verslininko nereikalavo. Teismas tokius parodymus atmetė kaip nepagrįstus, BNS pranešė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Nuosprendyje teismas konstatavo, kad V.Kelmelio kaltė yra įrodyta ne tik liudytojų, kaltinamojo parodymais, bet ir specialiųjų tarnybų, kita byloje pateikta medžiaga.

Pranešė verslininkas

Ikiteisminis tyrimas šioje byloje pradėtas 2013 metų lapkričio 21 dieną. Bylos duomenimis, tokių priemonių imtasi po to, kai į specialiąsias tarnybas kreipėsi verslininkas G.L. pareikšdamas, kad bankroto byloje už palankius jam sprendimus, kurie padės išvengti didelių finansinių nuostolių, reikalauja 150 tūkstančių litų (43 tūkst. 443 eurai), o vėliau sumą padidino iki 200 tūkstančių litų (57 tūkst. 294 eurai) ir verslininkui leido pinigus mokėti dalimis.

Bankroto byloje už palankius sprendimus, kurie padės išvengti didelių finansinių nuostolių, V.Kelmelis reikalavo 150 tūkstančių litų (43 tūkst. 443 eurai), o vėliau sumą padidino iki 200 tūkstančių litų (57 tūkst. 294 eurai).

2013 metų vasarį Šiaulių apygardos teismas vienai bendrovei, kuriai anksčiau vadovavo G.L., bet vėliau visas akcijas perleido kitam asmeniui, buvo iškelta bankroto byla. Bankrutuojančios bendrovės bankroto administratoriumi paskirtas V.Kelmelis peržiūrėjo dokumentus, susirado G.L. ir pareiškė, kad buvusiam direktoriui, jo artimiesiems, jų vadovaujamoms įmonėms pareikšti 900 tūkstančių litų (260 tūkst. 658 eurų) civiliniai ieškiniai, ir už galimos taikos sutarties sudarymą buvo pareikalauta kyšio.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą teismo sprendimu buvo sankcionuotas nusikalstamos veikos imitavimo modelis, verslininko ir bankroto administratoriaus veiksmai buvo akylai stebimi ir fiksuojami.

2013 metų gruodį V.Kelmelis susitiko su G.L., ir paėmė dalį sutartos sumos – 50 tūkst. litų kyšį. Bankroto administratorių netrukus su įkalčiais sulaikė STT pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius