Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje po neabejingos merginos pranešimo – girto dviratininko gaudynės

Trečiadienį vakare Vilniuje girtas dviratininkas rėžėsi į stovinti visureigį ir bandė pasprukti iš įvykio vietos, tačiau po pilietiškos merginos pranešimo paskui jį nusekė policijos pareigūnai.
Policijos reidas Vilniuje
Asociatyvi iliustracija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Trečiadienį, apie 17 val., Pilaitėje, nuaidėjo garsas lyg kažkas dužtų, todėl netoliese buvusi neabejinga mergina pradėjo ieškoti garso šaltinio.

„Iškart pastebėjau neblaivų dviratininką, atsitrenkusį į stovintį džipą“, – pasakojo įvykio liudininkė.

Pastebėjusi, kad girtutėlis dviratininkas bando pasprukti iš įvykio vietos, ji nedelsdama apie tai pranešė Bendruoju pagalbos telefonu 112.

Važiavo į darbą

„Pranešiau, kad dviratininkas važiuoja senuoju Pilaitės keliu centro link“, – įvykių eigą prisiminė mergina.

Gavę tokį tikslų pranešimą, policijos pareigūnai netruko sulaikyti girtuoklį. Jis buvo sulaikytas prie „Lukoil“ degalinės, važiuojantis priešpriešine eismo juosta.

Merginai įspūdį paliko policijos pareigūnų operatyvumas. „Po mano skambučio jį sulaikė per 10-15 min“, – sakė mergina.

Visų nuostabai, trečiadienį vakare girtas eismo įvykį sukėlęs ir atsakomybės išvengti bandęs dviratininkas buvo pakeliui į darbą.

Pasivažinėjimas kainuos brangiai

Dviratininką padėjusi sulaikyti mergina socialiniuose tinkluose ragino vairuotojus, kurių automobiliai stovi Papilėnų gatvėje, atidžiai apžiūrėti savo transporto priemones, ar neblaivus vairuotojas neapgadino kitų mašinų.

Pagal Kelių eismo taisykles, ​jeigu dėl eismo įvykio padaryta tik turtinė žala ir nukentėjusio asmens tuo metu nėra, pažeidėjas privalo nedelsdamas pranešti apie eismo įvykį policijai.

Todėl dviratininko laukia bauda ne tik už vairavimą išgėrus, bet ir bauda iki 1158 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administraciniu areštu nuo penkiolikos iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius