Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 28 /19:21

Liūtis užtvindė Panevėžio gatves – stojo automobiliai, vairuotojai balose ieškojo valstybinių numerių

Antradienio vakarą virš Panevėžio susikaupę juodi lietaus debesys pridarė nemažai rūpesčių miestelėnams. Liūties metu gatvės per kelias minutes tapo vandens kanalais.

Antradienį apie 16 val. prasidėjusi liūtis truko vos 20 minučių, tačiau jos padariniai likviduojami iki šiol. Gatvėse įrengti vandens surinkimo kolektoriai nebepajėgė atlaikyti tokio didelio kritulių kiekio, tad žemiausios miesto vietos pradėjo tvinti.

Bene daugiausia problemų kilo automobilių vairuotojams, kurie savo transporto priemonėmis bandė įveikti J.Basanavičiaus ir Elektros, Sirupio ir Algirdo gatvių sankryžas ar Beržų bei Nemuno gatves.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Patvinusios gatvės Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Patvinusios gatvės Panevėžyje

Ne vienas automobilis sustojo tiesiog viduryje apsemtos gatvės. Pervertinę savo ir automobilio galimybes panevėžiečiai lipo iš užgesusių transporto priemonių. Vieniems automobiliams buvo užpilta elektrinė dalis, kiti vietoj oro į variklį prisiurbė vandens.

Itin daug buvo tokių, kurie apsemtose gatvėse ieškojo savo valstybinių numerių, kuriuos iš rėmų išplėšė vanduo.

Policijos pareigūnai netgi uždarė įvažiavimą į Algirdo gatvę, kadangi ten per patvinusią gatvę lėkdami visureigiai kėlė nemažas bangas.

Vanduo plūdo tiesiai į gyventojų kiemus, sėmė kambarius. Algirdo gatvėje gyvenanti panevėžietė tikino, kad tokie potvyniai jai nebe naujiena.

„Kiekvieną vasarą taip. Rūsių neturime, nes juos iškart užsemtų. Kambaryje irgi yra vandens. Mes jau prie to pripratę“, – sakė panevėžietė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Patvinusios gatvės Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Patvinusios gatvės Panevėžyje

Netrukus darbo ėmėsi Panevėžio gatves prižiūrintys specialistai. Jie atidarė šulinių dangčius, kad vanduo sparčiau subėgtų. Buvo valomos šiukšlės, užkimšusios vandens surinkimo kanalų groteles.

Dar po pusvalandžio vanduo nuslūgo. Tie vairuotojai, kurie pametė savo automobilio numerius, jau galėjo juos pasiimti nesušlapę kojų.

Tačiau ne visi vairuotojai pastebėjo, kad iš balos išvažiavo jau be numerių. Juos praradę asmenys raginami kreiptis į policiją ir pasiteirauti, ar numeriai nebuvo surasti.

15min.lt redakcija dėkoja skaitytojai Jūratei Rainytei, kuri įamžino po lietaus patvinusią Beržų gatvę!

VIDEO: 15min.lt skaitytoja Jūratė Rainytė užfiksavo patvinusią Beržų gatvę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius