Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ateizmo žvaigždė Richardas Dawkinsas ragina apsaugoti vaikus nuo tikinčių tėvų

Žymus biologas ir ateistinių pažiūrų skleidėjas Richardas Dawkinsas teigia, kad tėvams yra suteikiama per daug galios auklėjant vaikus. Pasak jo, vaikams, kaip individams, turėtų būti skirta daugiau laisvės pasirinkti, rašo independent.co.uk.
Richardas Dawkinsas.
Richardas Dawkinsas. / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

R.Dawkinso teigimu, vaikai turėtų būti saugomi nuo tėvų, norinčių indoktrinuoti juos tam tikrai religijai. „Turėtų būti sukurtas tėvų ir vaikų teisių balansas, tačiau šiuo metu aš matau, kad vis dar daugiau teisių turi tėvai, balansas svyra į jų pusę“, – sakė ateizmo propaguotojas.

„Vaikams nėra būtina absoliuti priežiūra, kad jie gautų tinkamą išsilavinimą ir jų nereikia priversti rinktis religiją, kuriai atstovauja tėvai“, – tikino R.Dawkinsas.

Kartu su R.Dawkinsu diskusijoje dalyvavęs fizikas Lawrence'as Kraussas teigė, kad valstybė užtikrina visiems vaikams lygiavertišką išsilavinimą, tad ji privalo rūpintis ir jo kokybe. „Tėvai, žinoma, gali rūpintis vaikų auklėjimu, bet jie neturi slėpti nuo jų mokslo žinių“, – aiškino L.Kraussas.

„Gyvename nebe tais laikais, kai tėvai galėtų saugoti savo vaikus nuo sveikatos priežiūros ar medicininių žinių. Yra tėvų, kurie dėl religinių įsitikinimų neleidžia savo vaikams netgi perpilti kraujo. Tai tikras absurdas ir kenkia netgi vaikų psichinei sveikatai“, – sakė L.Kraussas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius