Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos ministrai nori daugiau patrulių traukiniuose ir vardinių bilietų

Europos ministrai šeštadienį, po praėjusią savaitę sužlugdytos džihadistinės atakos Prancūzijoje, paragino skirti daugiau patrulių svarbiuose žemyno traukiniuose ir įvesti bilietus su juose įrašytais keleivių vardais.
Greitasis traukinys Japonijoje.
Greitasis traukinys / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Paryžiuje susitikusi ministrų grupė taip pat paragino nuodugniau tikrinti keleivius ir bagažą svarbiose stotyse, o Europos Komisiją – sugriežtinti įstatymus dėl ginklų, sakoma bendrame pareiškime, kurį perskaitė Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard‘as Cazeneuve‘as.

Būtina įvesti koordinuotus ir vienalaikius patikrinimus tam tikruose konkrečiuose maršrutuose, – sakė B.Cazeneuve‘as.

„Būtina įvesti koordinuotus ir vienalaikius patikrinimus tam tikruose konkrečiuose maršrutuose“, – sakė B.Cazeneuve‘as ir pridūrė, kad jau dedamos pastangos dėl geresnio dalijimosi informacija apie įtariamus džihadistus.

Ministrai paragino Europos Komisiją iki šių metų pabaigos sugriežtinti ginklų kontrolės įstatymus, kad būtų „sustiprintas atsekamumas ir kovojama su nelegalia (ginklų) prekyba internete“.

Pasak B.Cazeneuve‘o, tarptautiniai patruliai jau dirbo svarbiose stotyse, bet ministrai sutiko didinti jų „efektyvumą ir labiau naudotis“ jų paslaugomis.

„Mes taip pat dirbsime, kad įvertintume vardinių bilietų įvedimo tarptautiniuose, tolimų nuotolių traukiniuose pasekmes“, – sakė jis.

Ministrai iš Belgijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Liuksemburgo, Nyderlandų, Ispanijos ir Šveicarijos susitikimą Paryžiuje surengė po sužlugdytos džihadistinės atakos traukinyje, rugpjūčio 21 dieną važiavusiame iš Amsterdamo į Paryžių.

Prancūzų prokurorai 25 metų marokietį Ayoubą El Khazzani apkaltino „tikslinga ir iš anksto apgalvota“ ataka tame traukinyje, kur jis išėjo iš tualeto su automatu, 270-čia šovinių ir pistoletu „Luger“.

Jį greit sutramdė grupė prancūzų, britų ir amerikiečių keleivių, kurie už tai buvo apdovanoti garbingiausiais Prancūzijos apdovanojimais – Garbės legiono medaliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius