Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Germanwings“ kapitonas pražūtingame lėktuve buvo todėl, kad norėjo daugiau laiko praleisti su šeima

Į Alpes sudaužyto „Germanwings“ lėktuvo kapitonas Patrickas Sondheimeris iki paskutinių sekundžių kovojo už savo ir visų keleivių gyvybes – kabinoje užsirakinusį Andreasą Lubitzą stengėsi pasiekti net duris kapodamas kirviu. Jo draugė atskleidė, kad P.Sondheimeris šioje oro linijų bendrovėje įsidarbino todėl, kad norėjo daugiau laiko praleisti su savo šeima, rašo „The Independent“.
„Germanwings“ katastrofos vietoje
„Germanwings“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

34-erių P.Sondheimeris anksčiau dirbo lakūnu ilgojo nuotolio skrydžiuose „Lufthansa“ įmonėje, tačiau praėjusių metų gegužės mėnesį perėjo į „Germanwings“.

Du P.Sondheimerio vaikai – trimetis sūnus ir šešiametė dukra – lanko katalikišką vaikų darželį Diuseldorfe. Darželio vadovės Elke Bonn teigimu, jis praėjusiais metais pakeitė darbovietę todėl, kad skraidytų trumpesniais maršrutais ir taip daugiau laiko praleistų namuose, rašo Vokietijos laikraštis „Bunte“.

E.Bonn žuvusį kapitoną vadino entuziastingu ir noriai padedančiu žmogumi, kuris tiesiog spinduliavo laimę.

Juodoji dėžė iš „Airbus A320“ atskleidė, kaip jis desperatiškai mėgino išgelbėti lėktuvą su 150 žmonių. Kai P.Sondheimeris skrydžio metu nuėjo į tualetą, A.Lubitzas užsirakino lakūnų kabinoje ir nukreipė orlaivį žemyn. Grįžęs lėktuvo kapitonas iš pradžių beldė ir prašė įleisti. Galiausiai juodosios dėžės įrašuose buvo girdima, kaip jis rėkia „atidaryk tas prakeiktas duris“ ir jas bando išlaužti kirviu.

„Atidaryk tas prakeiktas duris“ yra paskutiniai jo žodžiai, kurie girdimi įraše.

Visų mėgstamas dėl puikaus humoro jausmo

P.Sondheimerio senelė Marianne britų „The Mirror“ pasakojo, kad jis nuo mažens svajojo tapti lakūnu. „Mano anūkas yra negyvas, ir viskas dėl vieno idioto, kuris užmušė šitiek žmonių, – sakė ji. – Aš tiesiog nesuprantu. Kaip A.Lubitzas galėjo taip padaryti?“

„Jam buvo vos 34-eri. Jis tiek mokėsi, kad galėtų sekti paskui savo svajonę. O dabar nutiko tai... Aš net negaliu prisiversti žiūrėti žinių – man per daug“, – kalbėjo moteris.

„Lufthansa“ patvirtino, kad P.Sondheimeris prie jų komandos prisijungė 2005 m. 

Bendradarbis jį įvardino kaip vieną geriausių įmonės lakūnų, kuris buvo užsitarnavęs nepriekaištingą reputaciją ir buvo visų mėgiamas dėl puikaus humoro jausmo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius