Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 30 /13:34

Graikijos pašalinimas iš euro zonos gali būti apskųstas teismui

Graikija gali imtis teisinių priemonių, kad užkirstų kelią šalies pašalinimui iš euro zonos, jeigu Atėnai neužsitikrins susitarimo dėl skolų krizės sprendinio, pirmadienį paskelbė Britanijos dienraštis „The Daily Telegraph“.
Graikijos finansų ministras Janis Varufakis
Graikijos finansų ministras Janis Varufakis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Graikijos vyriausybė pasinaudos visomis mūsų teisinėmis priemonėmis“, – laikraštis citavo Graikijos finansų ministrą Janį Varufakį.

„Gauname patarimų ir neabejotinai svarstysimės galimybę kreiptis į Europos Teisingumo Teismą. ES (Europos Sąjungos) sutartyse nenumatomas išėjimas iš euro zonos, ir mes atsisakome jį priimti. Mūsų narystės (nutraukimas) negali būti svarstomas“, – pareiškė jis.

Iki šiol dar jokia šalis nėra pasitraukusi iš ES vieningosios valiutos zonos, bet tikimybė, kad Graikija bus priversta tai padaryti, padidėjo, savaitgalį dramatiškai paaštrėjus Atėnų skolų krizei.

ES lyderiai užsiminė, kad jie tebėra atviri susitarimui, kuris leistų išvengti chaotiško Graikijos krizės vystymosi scenarijaus, kuris padarytų nepataisomą žalą 28 šalių blokui.

Siūlo sprendimą

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris išdėstė Graikijos premjerui Aleksiui Ciprui „paskutinės minutės“ sprendinį, kaip būtų galima susitarti dėl skolų krizės sprendinio, dėl kurio Atėnai pasiryžę surengti referendumą, antradienį sakė vienas Komisijos šaltinis.

„Susisiekęs su premjeru Cipru pirmininkas paaiškino, kaip galėtų atrodyti paskutinės susitarimas“, – šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Pasak jo, Atėnai buvo paraginti priimti savaitgalį Graikijos skolintojų pateiktus pasiūlymus ir kviesti šalies rinkėjus pritarti jiems per plebiscitą, kurį planuojama surengti liepos 5 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius