Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas erzina „Islamo valstybę“ – surengė karikatūrų konkursą

Skerdynės „Charlie Hebdo“ redakcijoje ir kiti džihadistų prieš islamo „įžeidinėtojus“ veiksmai neatbaidė Irano pareigūnų nuo teroristų ir islamo ekstremistų erzinimo. Dar daugiau – šalyje paskelbtas karikatūrų konkursas, kuriame pašiepiama „Islamo valstybė“ (IS).
Karikatūra konkursui apie „Islamo valstybę“
Karikatūros konkursui apie „Islamo valstybę“ / Nuotr. iš resistart.ir

Karikatūristai iš viso pasaulio kviečiami dalyvauti Irano „Karikatūrų namų“, kuriuos finansuoja Teherano savivaldybė, konkurse – siųsti savo piešinius tema „IS vykdomi nusikaltimai“. 

Dalyvių netrūksta – jau gauta daugiau nei 800 piešinių iš daugiau nei 40 valstybių, „Tehran Times“ teigė organizatorius Mohammadas Habibi. 

Pavyzdžiui, viename iš piešinių – barzdotas IS kovotojas, besimaudantis Irako formos kraujo baseine. Kitame – kovotojas, laikantis kūdikius su peiliais. IS į savo gretas verbuoja ir jaunus berniukus. 

Dalis karikatūristų savo piešiniuose vaizduoja ryšį tarp JAV ir Izraelio bei dabartinės situacijos Irake ir Sirijoje, teigdami, esą už IS siautėjimą atsakingi Vašingtonas ir Tel Avivas bei jų nevykusi politika Artimuosiuose Rytuose.

„Šiandien visi pasaulyje žino apie parazitus, kurie vadina save IS, ir jų vykdomus nusikaltimus prieš žmogiškumą, meną ir kultūrą, – sakė M.Habibi. – Menininkai dabar turi pareigą visuomenę labiau šviesti apie šią grupuotę.“

Konkurso apdovanojimai Teherane įvyks gegužės 31 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius