Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas pranešė, kad per JAV bepiločio lėktuvo ataką Irake žuvo du jo patarėjai

Irano revoliucinė gvardija sako, kad per JAV bepiločio lėktuvo ataką prie Irako Tikrito miesto žuvo du jos patarėjai, nors JAV pirmadienį patikino, jog nurodytu metu koalicijos aviacija neatakavo „Islamo valstybės“ taikinių teritorijoje.
Derybos dėl Irano
Derybos dėl Irano / „Scanpix“/AP nuotr.

JAV pajėgų centrinė vadovybė tvirtina, kad nevykdyta jokių operacijų Tikrite ir jo apylinkėse nuo kovo 22 iki kovo 24 dienos – tuo laikotarpiu, per kurį, kaip nurodė Gvardija, žuvo minėti asmenys.

Pirmadienį derybininkai bandė pasiekti susitarimą dėl prieštaringai vertinamos Irano branduolinės programos; kaip tvirtina Irano Islamo Respublikos griežtosios linijos šalininkai, šiuo susitarimu suteikima per daug nuolaidų Vakarams.

Svetainėje sepahnews.ir Revoliucinė gvardija paskelbė, kad ataka iš bepiločio lėktuvo buvo surengta kovo 23 dieną, kai jos patarėjai prisidėjo prie Irako pajėgų, siekiančių atsiimti „Islamo valstybės“ kovotojų užimtą Tikritą. Nurodoma, kad žuvusieji, Ali Yazdani ir Hadi Jafari, buvo palaidoti sekmadienį. Ar po šio incidento Iranas susisiekė su Irako arba JAV pajėgomis, nenurodoma.

Iranas retkarčiais praneša apie savo karių žūtį Irake ir Sirijoje, kur Teheranas palaiko prieš prezidentą Basharą al Assadą kovojančius sukilėlius, tačiau tik pirmą kartą Iranas praneša apie patirtus nuostolius per JAV operaciją tose teritorijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius