Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl slapto Rusijos opozicijos lyderių susitikimo Bavarijos kaime dalyvius šienauja mirtis?

Interviu Vokietijos leidiniui „Bild“ buvęs Rusijos vicepremjeras Alfredas Kochas pareiškė, jog bijo dėl savo gyvybės ir jaučia, kad po Boriso Nemcovo nužudymo atėjo jo eilė. Jis taip pat savo socialinio tinklo paskyroje pasidalino nuomone, kodėl B.Nemcovas buvo pasirinktas pirmas.
Nešamas Boriso Nemcovo karstas
Nešamas Boriso Nemcovo karstas / „Scanpix“/AP nuotr.
Alfredas Kochas
Alfredas Kochas

A.Kocho teigimu, praėjusių metų rudenį jis organizavo slaptą trijų dienų Rusijos opozicijos lyderių susitikimą nedideliame kaimelyje Bavarijoje.

Jame dalyvavo Borisas Nemcovas, Michailas Chodorkovskis, kiti buvę Rusijos vyriausybei nariai, kurių M.Kochas nenorėjo įvardyti.

Praėjusių metų rudenį A.Kochas organizavo slaptą trijų dienų Rusijos opozicijos lyderių susitikimą nedideliame kaimelyje Bavarijoje.

Pokalbių metu opozicijos atstovai ieškojo būdų, kaip palaužti V.Putino režimą.

Vienas iš susitikimo dalyvių, buvęs Gruzijos Vyriausybės narys Kacha Bendukidzė mirė praėjus vos kelioms savaitėms po susitikimo nuo tariamo širdies smūgio.

„Wikimedia Commons“ nuotr./Kacha Bendukidzė
„Wikimedia Commons“ nuotr./Kacha Bendukidzė
„Bijau, kad nei jis, nei B.Nemcovas nėra paskutiniai susitikimo dalyvių sąraše, kurie atsisveikins su gyvybe, – sakė A.Kochas. – Bijau, kad aš būsiu kitas.“

Įsivaizduokite, koks galvos skausmas būtų V.Putinui, jei B.Nemcovas taptų Dūmos nariu ir įgytų neliečiamybę bei papildomą žiniasklaidos dėmesį?

Savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, jis pasidalino mintimis, kodėl nužudymui buvo pasirinktas būtent B.Nemcovas.

„Boria Nemcovas buvo Jaroslavlio dūmos deputatas. Kitais metais jis galėjo dalyvauti rinkimuose į Dūmą kaip vienmandatininkas. Jam nereikėtų nei jį iškėlusios partijos, nei milijono parašų.

Žinant jo reitingą Jaroslavlyje, Nemcovas turėjo puikius šansus laimėti. Juk rinkimai vyksta vieno rato sistema ir laimi paprastą daugumą balsų surinkęs kandidatas.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Borisas Nemcovas
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Borisas Nemcovas

Ką daryti valdžiai? Keisti įstatymą? Dėl vieno Nemcovo? Bet juk tai gėdinga. Po Nemcovo pergalės Jaroslavlyje valdžia pakeitė įstatymus ir jau rinkimai Maksvoje vyko pagal visai kitas žaidimo taisykles, o opozicijos atstovai iš viso nebuvo prie jų prileisti.

Jokių partijų, frakcijų, verslo nesuvaržytas ir atvirai kalbantis žmogus rinkimuose šalia V.Putino. Kaip tada jį ignoruoti?

Įsivaizduokite, koks galvos skausmas būtų V.Putinui, jei B.Nemcovas taptų Dūmos nariu ir įgytų neliečiamybę bei papildomą žiniasklaidos dėmesį?

Bet svarbiausia, dar po dvejų metų Rusijoje bus prezidento rinkimai. Tuo metu Rusija gyvens ekonominio nuosmukio sąlygomis. Būdamas deputatu B.Nemcovas galėtų kandidatuoti Prezidento rinkimuose be papildomo parašų rinkimo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas

Galite įvertinti riziką? Jokių partijų, frakcijų, verslo nesuvaržytas ir atvirai kalbantis žmogus rinkimuose šalia V.Putino. Kaip tada jį ignoruoti? Juo labiau, kaip jį pašalinti? Geriau dabar. Vakarai pasišiauš, demokratai Rusijoje porą savaičių pašauks ir viskas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius