Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 27 /17:40

„Naktiniai vilkai“ nebuvo įleisti į Lenkiją, Lietuva neįsileido trijų Rusijos baikerių

Grupė rusų baikerių nacionalistų, savaitgalį pradėjusių žygį Raudonosios armijos pergalei prieš nacių Vokietiją paminėti, priartėjo prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos. Lenkijos pasieniečiai neįleido jų į šalį, praneša Lenkijos žiniasklaida. Pirmadienį į Lietuvą iš Baltarusijos nebuvo įleisti trys motociklininkai.
Rusų baikeriai nacionalistai nebuvo įleisti į Lenkiją
Rusų baikeriai nacionalistai nebuvo įleisti į Lenkiją / Scanpix nuotr.

Papildyta 17.34 val.: Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Renatas Požėla 15min.lt teigė, kad motociklininkai nebuvo įleisti dėl techninių dalykų – jie negalėjo pateikti dokumentų, įrodančių, jog motociklai yra techniškai tvarkingi.

Jie sakė nepriklausantys „Naktiniams vilkams“. Anot R.Požėlos, apie šios grupuotės judėjimą Lietuvos pasieniečiai nuolat gauna informaciją iš kolegų iš Lenkijos.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis BNS sakė, kad keliautojai nebuvo įleisti į Lietuvos teritoriją, nes neturėjo techninės apžiūros dokumentų. Į Lietuvą motociklininkai bandė atvykti iš Baltarusijos per Raigardo kelio postą, esantį Druskininkų savivaldybėje.

Į Lietuvą motociklininkai bandė atvykti iš Baltarusijos per Raigardo kelio postą, esantį Druskininkų savivaldybėje.

Pasak G.Mišučio, motociklininkai turėjo Šengeno vizas. VSAT atstovo teigimu, keliautojai neigė priklausantys Rusijos nacionalistiniam „Nakies vilkų“ klubui. Ši organizacija planavo 6 tūkst. kilometrų maršrutą į Berlyną per Baltarusiją, Lenkiją, Čekiją ir Slovakiją.

Rusijos motociklininkai Lietuvos pareigūnams teigė vykstantys į Karaliaučių.

Lenkai baikerių neįsileido

Terespolio pasienio poste baigiama procedūra, kurios metu Rusijos motociklininkai, vykę į žygį iš Maskvos į Berlyną, gauna pranešimus, kad į Lenkiją nebus įleisti. Pasak lenkų pasieniečių, grupė važiuojančiųjų į šalį nebus įleisti, rašo Tvn24.pl.

Agentūrai „Interfax“ „Nakties vilkų“ klubui priklausantys rusai liejo savo pasipiktinimą. „Krečia mus maksimaliai, tikrina visus daiktus – kiekvienus marškinėlius, kiekvieną raktą, kiekvieną veržliaraktį“, – sakė reido „Pergalė. Maskva-Berlynas“ vadovas Andrejus Bobrovskis.

10 motociklininkų grupė pasienyje pasirodė apie 10 val. vietos laiku. Visi jie gavo asmeninius pranešimus, kad į Lenkiją įvažiuoti negalės. Pasak pasieniečių, šie asmenys neatitiko keliamų sąlygų norintiems įvažiuoti į šalį, o tai reglamentuoja Svetimšalių įstatymas ir Šengeno erdvės kodeksas.

Kantrybės prireiks ne tik šios grupės motociklininkams, bet ir visiems asmenims, kurie Lenkijos sieną pasiryžę kirsti motociklu. Lenkijos pasieniečiai įspėja, kad visus juos tikrins itin kruopščiai.

Scanpix nuotr./Rusų baikeriai nacionalistai nebuvo įleisti į Lenkiją
Scanpix nuotr./Rusų baikeriai nacionalistai nebuvo įleisti į Lenkiją

Lenkijos valdžia praėjusią savaitę nurodė, kad ultranacionalistinio rusų baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ (Nočnyje volki) nariams nebus leista įvažiuoti, o šalies lyderiai jų planus važiuoti per Lenkiją pavadino provokacija.

Apie 20 baikerių iš Maskvos išvažiavo šeštadienį. Jų maršrutas numatytas per Baltarusiją, Lenkiją, Čekiją, Slovakiją, Austriją, o kelionė turėtų baigtis gegužės 9 dieną Berlyne.

Baikeriai žadėjo nepaisyti Varšuvos įspėjimų, kad jie nebus įleisti

Baikeriai žadėjo nepaisyti Varšuvos įspėjimų, kad jie nebus įleisti, ir nurodė mėginsią patekti į Lenkiją, sieną kirsdami keliuose taškuose pavieniui.

Pirmadienį ryte 15-a žygio dalyvių buvo pastebėti pasienio kontrolės punkte tarp Baltarusijos miesto Bresto ir Lenkijos miesto Terespolio.

Baltarusių pasieniečiai juos praleido, o kas vyko toliau, kol kas neaišku.

Lenkai itin priešiškai žiūri į „Naktinius vilkus“, kurie smerkia Ukrainos vyriausybę ir džiūgauja dėl Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius