-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutiniai Aleksandro Litvinenkos žodžiai tėvui: „Tėti, Putinas mane nunuodijo“

Didžiojoje Britanijoje tebesitęsiant bylos dėl Aleksandro Litvinenkos mirties nagrinėjimui, atskleisti paskutiniai nunuodyto buvusio KGB šnipo žodžiai tėvui, rašo „The Telegraph“. „Tėti, Putinas mane nunuodijo“, – gulėdamas mirties patale sakė A.Litvinenka.
A.Litvinenka
A.Litvinenka / AFP/Scanpix nuotr.

Jis taip pat pridūrė, kad Rusijos prezidentas yra pavojingas žmogus ir kad tėvas turėtų būti labai atsargus. Tėvo teigimu, A.Litvinenka buvo labai svarbus V.Putino įvykdytų nusikaltimų liudininkas. Iškart po sūnaus mirties Valteris Litvinenka Rusijos prezidentą pavadino labai pavojingu žmogumi su iškrypusiu mąstymu. Tiesa, po kelerių metų jis savo poziciją pakeitė ir sūnų pavadino šalies išdaviku.

Paskutiniai A.Litvinenkos žodžiai tėvui paaiškėjo tą pačią dieną, kai tyrėjai apkaltino Rusijos prokurorus mėginimu padaryti įtaką tyrimui. Robertas Owenas rusus apkaltino bandant neleisti pasinaudoti įrodymais dėl įtariamojo Dmitrijaus Kovtuno, taip pat pažadėjo paviešinti visus įrodymus, nors rusai prašė to nedaryti.

D.Kovtunas turėjo duoti parodymus nuotoliniu būdu, tačiau paskutinę minutę atsisakė. 

A.Litvinenka buvo nunuodytas radioaktyviu poloniu 2006 m. lapkričio mėnesį. Jam nuodų buvo įpilta į arbatą susitikimo viešbutyje metu, po trijų savaičių jis mirė.

D.Kovtunas ir buvęs KGB apsaugos darbuotojas Andrejus Lugovojus yra pagrindiniai įtariamieji byloje. Jie abu kaltę neigia ir atsisako palikti Rusiją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius