Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 28 /14:00

Po Boriso Nemcovo nužudymo kovo 1 d. protesto maršas taps gedulo eitynėmis

Vasario 27 d. vakarą žudikams nušovus Rusijos opozicionierių Borisą Nemcovą, iškillo abejonių, ar įvyks kovo 1-ąją planuotas opozicijos „Pavasario“ maršas. Maršo metu Maskvoje, „Marjino“ rajone turėjo būti protestuojama dėl ekonominės krizės Rusijoje ir valdžios veiksmų.
Borisas Nemcovas
Borisas Nemcovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors opozicionieriai buvo gavę Maskvos merijos leidimą šiam protesto žygiui, dabar jo likimas pakibo ant plauko. Nes pagrindinis jo organizatorius buvo Rusijos respublikonų-liaudies laisvės partijos (RPR-„Parnasas“) pirmininkas B.Nemcovas, surengęs ne vieną daugiatūkstantinį mitingą Maskvoje ir paskelbęs devynis pranešimus apie korupciją V.Putino aplinkoje.

Papildyta 14 val. Opozicija praneša, kad su Maskvos merija suderino kovo 1 d. renginių tvarką. Gautas leidimas gedulo eitynėms 14 val. Lietuvos laiku.

Boriso Nemcovo partietis Ilja Jašinas praneša, kad eisenos dalyviai rinksis prie metro „Kitaj gorod“ ir eis link Didžiojo Zamokskvorečės tilto, esančio tarp Kremliaus ir viešbučio „Balčug Kempinski“.

Dar 2012 metais vienas judėjimo „Solidarumas“ lyderių B.Nemcovas per akciją „Milijonų maršas“ Sacharovo prospekte Maskvoje pareiškė, kad Rusijai reikia naujų parlamento ir prezidento rinkimų. Ir kad diktatūra klesti ne tik Baltarusijoje.

Milijonų maršas virs gedulo eitynėmis

B.Nemcovo kolega Leonidas Volkovas tinkle „Twitter“ pranešė, kad jau informavo Maskvos valdžią apie ketinimus nerengti planuoto protesto mitingo kovo 1 d. Jį turėtų pakeisti gedulingomis eitynėmis, kuriose pagerbtų nužudytą opozicionierių.

„Gyvename naujoje realybėje. Joje nėra vietos maršui Marjino rajone su žaliais balionais ir vėliavėlėmis“, – rašo politikas.

B.Nemcovo partietis Michailas Kasjanovas, vienas protesto akcijos organizatorių, agentūrai TASS patvirtino, kad maršo „Pavasaris“ nebus, apie tai informuota merija. Šių protesto eitynių organizatoriai – ir šiuo metu įkalintas Aleksejus Navalnas, ir „Jukos“ prezidentas Michailas Chodorkovskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius