Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja skelbia pergalę prieš AIDS

Antradienį, minint Pasaulinę AIDS dieną, Šiaurės Korėja iškilmingai paskelbė pergalę prieš šią klastingą ligą. Kaip praneša oficiali Šiaurės Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA), Šiaurės Korėjoje nėra nei vieno asmens, sergančio AIDS.
Šiaurės Korėja
Šiaurės Korėja / „Scanpix“/AP nuotr.

„Daugelis pasaulio šalių kovoja su šia liga, tuo tarpu Šiaurės Korėjoje nėra užfiksuoto nei vieno susirgimo AIDS“, – skelbiama išplatintame pranešime.

Kim Jong Uno režimas pabrėžia, kad Šiaurės Korėja aktyviai veikia rūpindamasi piliečių sveikata, šalyje veikia pažangi sveikatos apsaugos sistema, o visa tai leidžia leidžia išvengti susirgimų tokiomis ligomis kaip AIDS.

„Šiaurės Korėjos institucijos toliau aktyviai kovos dėl gyventojų gyvybių ir sveikatos“, – teigiama pranešime.

Jungtinių Tautų duomenimis, pasaulyje yra per 34 mln. žmonių, sergančių AIDS, o nuo 1984 metų, kuomet šis virusas buvo atrastas, jau mirė daugiau nei 35 mln. žmonių.

Prie tokių propagandinių Šiaurės Korėjų pranešimų pasaulis jau spėjo įprasti. Šių metų birželį autoritarinė, skurdi šalis pranešė išradusi vaistus, kurie apsaugo ir gydo nuo AIDS, Ebolos, MERS ir SARS virusų.

Tuomet buvo skelbiama, kad sukurtas vaistas „Kumdang-2“, dar dešimtmetį Šiaurės Korėja buvo skelbusi, kad tas pats vaistas gydo nuo paukščių gripo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius