Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teroro aktų Paryžiuje vykdytojas Salahas Abdeslamas greičiausiai pabėgo į Siriją

Kaip praneša CNN, remdamasi šaltiniais, teroro atakų Paryžiuje vykdymu įtariamas Salahas Abdeslamas greičiausiai pabėgo į Siriją. Tyrėjai šio asmens paiešką paskelbė tuoj po lapkričio 13-osios įvykių, kai Prancūzijos sostinėje žuvo 130 žmonių.
Belgijos pareigūnai medžioja Salahą Abdeslamą
Salahas Abdeslamas / „Scanpix“ nuotr.

Apie tai, kad S.Abdeslamas pabėgo ir nėra pasiekiamas tarnyboms, prabilta praeitą savaitę, kai advokatas Olivier Martinsas pasakė, kad jo klientas Ali Oulkadi, taip pat įtariamas teroro aktų organizavimu, pavežė S.Abdeslamą ir jo draugą iš vienos metro stotelės Briuselio priemiestyje kitą dieną po teroro atakų. Advokato teigimu, jo klientas iš karto nesuprato, kad tai Salahas, nes šis buvo su kepure.

Bet mašinoje šis vyras pasakė, kad jo brolis Brahimas nužudė žmones Paryžiuje ir turėjo susisprogdinti. „Mano klientų, šitų dviejų brolių vaikystės draugui, buvo šokas. Jis negalėjo suprasti ir negalėjo aiškiai mąstyti“, – apie priežastis, kodėl to jo klientas nepranešė teisėsaugai iš karto, kalbėjo advokatas.

Tyrėjai smulkiai neatskleidžia, koks buvo S.Abdeslamo vaidmuo organizuojant išpuolius, bet Paryžiaus prokuroras Francois Molinas yra sakęs, kad gali būti, jog jis yra susijęs su sprogimais Paryžiaus stadione, jo pirštų antspaudų rasta automobilyje, susijusiame su atakomis.

Manoma, kad po teroro aktų S.Abdeslamas grįžo į Briuselį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius