Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengrijoje sulaikyti į Budapeštą vykę teroristai su sprogmenų prikrautu automobiliu

Vengrijos antiteroristinio policijos padalinio pareigūnai praėjusią savaitę sulaikė keturis asmenis, vykusius į šalies sostinę Budapeštą su sprogmenų prikrautu automobiliu, taip pat išaiškino stambią bombų gamybos laboratoriją, trečiadienio naktį pranešė naujienų agentūra „Reuters“.
Vengrijos policija
Vengrijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šalies „svarbiausių pareigūnų“ apsaugos lygis po šių įvykių padidintas iki „paties aukščiausio“, skelbiama Vengrijos antiterorizmo centro pranešime.

Centro direktorius Janosas Hajdu sakė, kad įtariamieji buvo sulaikyti praėjusią savaitę po to, kai policija ėmėsi tirti informaciją, susijusią su tų valstybės pareigūnų saugumu, tačiau atsisakė įvardinti, kam iš Vengrijos vadovų ar kitų aukštas pareigas užimančių asmenų kilo grėsmė.

Daugelyje Vakarų Europos valstybių baiminamasi naujų teroro išpuolių po to, kai lapkričio 13-ąją islamistai nužudė 130 žmonių per kelias vienu metu surengtas atakas Paryžiuje.

Kai įtariamieji automobilyje buvo sulaikyti, tyrimo gijos policininkus atvedė į vieną namą, kuriame buvo aptiktos bombų dirbtuvės. Šiose dirbtuvėse rasti „sprogmenys ir prietaisai, kuriais galima nužudyti didžiulį skaičių žmonių“, J.Hajdu pareiškė per Vengrijos televizijos kanalą M1.

Jis taip pat sakė, kad policija sulaikė dar du asmenis kitame automobilyje, turėjusius automatų, amunicijos ir duslintuvų šaunamiesiems ginklams, tačiau kol kas nėra aišku, ar abi sulaikytųjų grupės susijusios tarpusavyje.

Paklaustas, ar įtariamieji sietini su džihadistais, J.Hajdu atsakė: „Leiskite man į šį klausimą atsakyti po kelių dienų.“

J.Hajdu atsisakė atskleisti įtariamųjų tapatybes, tautybes ar galimus motyvus, bet pažymėjo, kad byla turi tarptautinį atspalvį.

Daugelyje Vakarų Europos valstybių baiminamasi naujų teroro išpuolių po to, kai lapkričio 13-ąją islamistai nužudė 130 žmonių per kelias vienu metu surengtas atakas Paryžiuje, už kurias atsakomybę prisiėmė vadinamoji „Islamo valstybė“. Kelias pastarąsias dienas dėl šių nuogąstavimų iki maksimalaus lygio sustiprintos saugumo priemonės Belgijos sostinėje Briuselyje.

Minėtas Vengrijos televizijos kanalas M1 pranešė, kad du iš sulaikytų įtariamųjų jau yra suimti, o prašymą suimti likusiuosius teismas svarstys trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius