Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 30

Ričardas Berankis prieš „US Open“ startą: „Svarbiausia psichologija ir pati mačo pradžia“

Ričardas Berankis džiaugiasi, kad netrukus ir vėl su geriausiais pasaulio tenisininkais dalyvaus didžiulėje teniso šventėje – paskutiniame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre Niujorke. 78-ą vietą pasaulio reitinge užimantis lietuvis pirmame rate kovos su nuo vaikystės gerai pažįstamu Joao Sousa. Portugalijos tenisininkas ATP klasifikacijoje 46-as. Tai bus pirma abiejų žaidėjų akistata karjeroje. Susitikimas Lietuvos laiku prasidės pirmadienį, 18-ą val.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

R.Berankis teigiamai vertina pasirengimą vienam svarbiausių sezono turnyrų ir teigia, kad akistatoje su J.Sousa ypač daug lems psichologija ir pati susitikimo pradžia. 

Geriausias Lietuvos tenisininkas rado kelias minutes atsakyti į deuce.lt ir teniso aistruolių siųstus klausimus. 

– Ričardai, kaip sekėsi pasiruošti atviram Jungtinių Amerikos Valstijų teniso čempionatui? 

– Sekėsi tikrai labai gerai. Savaite anksčiau čia atvažiavome. Gal kiek mažoka aikščių, nes ne visada pavyko gauti visą kortą treniruotis. Bet net ir dalinantis aikštele keturiese darbas vyko neblogai. 

– Prieš „US Open“ sužaidėt palyginus nedaug mačų. Nesibaiminat, kad tos žaidybinės praktikos gali pristigti?

 – Manau, kad viskas yra gerai. Nes prieš tai buvo nemažai mačų ir pergalių. Du ketvirtfinaliai. Vienas „Challenger“ finalas. Dėl to tikrai nesijaudinu, manau, kad tai neturėtų trukdyti. 

– Pirmame rate teks kovoti su J.Sousa. Tai bus pirma jūsų akistata su šiuo žaidėju. Tačiau šis žaidėjas nėra jums nežinomas?

– Mums drauge kelis kartus teko treniruotis. Bet šiaip aš jį gerai pažįstu nuo 13-os metų. Daug žaidėme tuose pačiuose jaunių turnyruose. Jis metais vyresnis už mane, bet vis tiek pakankamai daug keliaudavome kartu. Jis pasižymi stipriu plokščiu ir greitu smūgiu. Tai, manau, kad į tai reikės atkreipti dėmesį ir neleisti jam žaisti geriausio savo žaidimo. 

– Kas yra svarbiausia pirmame turnyro mače? Ką jūs su treneriu daugiausiai akcentuojate prieš pirmadienio dvikovą?

„Scanpix“ nuotr./Joao Sousa
„Scanpix“ nuotr./Joao Sousa

– Na, kol kas dar taip stipriai mes apie tai nekalbėjome. Tai darysime sekmadienio vakarą. Skirsime laiką analizei ir dvikovai. Nes per anksti apsikrauti mintimis irgi nėra gerai. Bet žinoma, vienas svarbiausių dalykų bus psichologija. Tikiu, kad ir jis prieš „US Open“ neturėjo daug mačų. Todėl žaidėjas, kuris išeina į aikštelę ir perima iniciatyvą, turi didesnę tikimybė iškovoti pergalę. Svarbiausia bus – pradžia. 

– Ką labiausiai akcentavote savo treniruotėse? 

 – Treniravomės viską. Turėjome visą savaitę ir per tą savaitę su Raineriu Schuettleriu atidirbome visus elementus. Ir tikimės, kad žaidime viską pavyks išpildyti taip pat gerai, kaip ir treniruotėse.

– Treniruočių partneriai buvo geri? Gal teko šioms varžyboms ruoštis treniruojantis su superžvaigždėmis?

– Ne, su superžvaigždėmis treniruotis neteko. Bet treniruočių partneriai buvo tikrai geri. Esame viskuo labai patenkinti. 

– Kokios nuotaikos pasitinkate turnyrą?

– Smagu žaisti „Didžiojo kirčio“ turnyre. Nuotaikos geros. Labai džiaugiuosi, kad manęs palaikyti čia atvažiavo ir tėvai. Tai viskas tiesiog super.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius