Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ženevoje „Toyota“ pristatė dar vieną „Avensis“ šeimos narį

Naujų bruožų įgavęs Europos rinkai skirtas „Avensis“ modelis pasipuošė naujais priekiniais ir galiniais LED žibintais, chromo akcentais ant kėbulo ir įmantresnių formų bamperiais. Automobilį papuošė nauji septyniolikos ir aštuoniolikos colių ratlankiai. Bendras automobilio ilgis padidėjo keturiais centimetrais.
„Toyota Avensis“
„Toyota Avensis“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pokyčių yra ir automobilio interjere. Naujasis „Avensis“ aprūpintas modernaus dizaino vairu. Tarp spidometro ir techometro esančiame naujame 4,2 colio skersmens prietaisų skydelyje vairuotojas galės matyti reikiamą informaciją.

Taip pat šiek tiek pakeistos ir priekinės sėdynės. Šis sprendimas leido sukurti daugiau komforto sėdintiems priekyje, tačiau neprarandant erdvės, skirtos keleiviams ant galinių sėdynių.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Toyota Avensis“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Toyota Avensis“

Į „Toyota Avensis“ palnuojama montuoti 1,6 D-4D variklius, kurie išvysto 110 arklio jėgų galingumą ir 270 niutonmetrų sukimo momentą. Šie duomenys iki 100 km/val. greičio „Avensis“ leidžia įsibėgėti per 11,4 sek. Maksimalus deklaruojamas greitis – 180 km/val.

Euro 6 standartus atitinkantis variklis yra 20 kilogramų lengvesnis už pirmtaką, tad pasižymti ir geresniais ekonomiškumo rodikliais. Deklaruojama, kad šis motoras šimtui kilometrų kelio eikvos vos 4,1 litro degalų, o į aplinką išmes 119g/km CO2.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Toyota Avensis“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Toyota Avensis“

Kitas variklio pasirinkimas – dviejų litrų darbo tūrio D-4D motoras, kuris bus kitoks, nei senesnės kartos agregatas. Jis generuos 141 arklio galią esant 4000 aps./min. ir pasieks 320 niutonmetrų sukimo momentą.  

Šios galios užtenka tam, kad „Avensis“ 100 km/val. greičiu važiuotu jau po 9,5 sek. Maksimalus greitis – 200 km/val.

Šio variklio deklaruojamos degalų sąnaudos – 4,5 litro, o į aplinką išmetamų dujų kiekis analogiškas 1,6 litro varikliui – 119g/km CO2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius