-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Automobilizmo revoliuciją kuria ir vaikai

Gegužės 8-ąją startuosiančių pirmųjų Lietuvoje elektromobilių lenktynių „Pasikrauk su Energijos tiekimu: Vilnius–Palanga“ organizatoriai kartu su Susisiekimo ministerija, Lietuvos kelių direkcija ir Palangos savivaldybe paruošė siurprizą ir patiems jauniausiems Lietuvos eismo dalyviams.
Vaikų lenktynės
Vaikų lenktynės / Organizatorių nuotr.

Belaukdami didžiųjų lenktynių finišo Palangoje, J.Basanavičiaus gatvėje, 4-10 metų berniukai ir mergaitės specialiai įrengtoje „drag“ ir slalomo lenktynių trasose susikaus dėl geriausio vaikiško elektromobilio vairuotojo titulo. 

Elektromobiliais Palangoje lenktyniausiantiems vaikams likimas lėmė gimti automobilizmo revoliucijos.

„Kartais galima išgirsti, kad dabartinė vairuotojų karta – prarastoji, nes eismo įvykių suvestinės byloja, jog nemažai eismo dalyvių turi nepakankamai gerus įgūdžius, linkę pažeisti taisykles. Žinoma, 100 procentų su šiais teiginiais nesutinku, tačiau dabar mes turime auksinę galimybę išugdyti naujai mąstančius vairuotojus, – deklaruodamas paramą pirmosioms elektromobilių lenktynėms ir jas vainikuosiančioms vaikų varžyboms kalbėjo susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius. – Elektromobiliais Palangoje lenktyniausiantiems vaikams likimas lėmė gimti automobilizmo revoliucijos, – perėjimo prie elektros variklių, laikotarpiu. Jei nuo pat mažumės šiems piliečiams sugebėsime įdiegti teisingą supratimą apie vairavimą, saugaus greičio pojūtį, pagarbą kitiems eismo dalyviams, situacija mūsų keliuose netrukus pasikeis. Juolab, kad ir patys elektromobiliai neprovokuoja važiuoti greitai, o skatina energiją naudoti taupiai“.

Organizatorių nuotr./Vaikų lenktynės
Organizatorių nuotr./Vaikų lenktynės

Jau nuo šiandienos visi jaunieji pilotai gali susipažinti su būsimųjų varžybų taisyklėmis ir pradėti registraciją į lenktynes specialiai sukurtame interneto tinklalapyje www.minidrag.lt

Tik 40 anksčiausiai užsiregistravusių turės galimybę išvairuoti organizatorių parengtus vienodus elektromobilius į lenktynių trasą Palangoje, J.Basanavičiaus gatvėje. Tačiau į gegužės 8 d. nuo 17.00 iki 20.00 val. vyksiančias elektromobilių lenktynes kviečiami ir pavėlavusieji pateikti paraiškas. Visi atvykę galės dalyvauti saugaus eismo konkursuose ir viktorinose, o jų tėveliai pasivaržyti specialioje „Formulės-1“ mechanikų rungtyje. 

Organizatorių nuotr./Vaikų lenktynės
Organizatorių nuotr./Vaikų lenktynės

Beje, 18 metrų ilgio „drag“ trasoje varžysis ir „profesionalai“. Renginio kulminacija taps vaikų ir tėvelių lenktynės patobulintais elektromobiliais „MiniDrag Pro“ kategorijoje. Saugumo sumetimais greitis bus ribojamas iki 10 km/val., todėl nugalėtoją čia lems greita reakcija ir sugebėjimas neviršyti nustatyto greičio.

Vaikų lenktynėse bus naudojama profesionali laiko matavimo įranga, dirbs autosporto klubo „Žaibelis“ teisėjai ir saugos specialistai. 

Mažųjų lenktynių nugalėtojai bus apdovanoti taurėmis, o visi dalyviai – atminimo dovanomis. 

Su saugiu važiavimu ir elgesiu kelyje mažuosius supažindins ilgametę patirtį turintys efektyvaus vairavimo instruktoriai, „Žaibelio“ klubo automobilių sporto specialistai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius