Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 28 /14:35

Kaune išrinktas naujasis Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas

Šeštadienį Kaune išrinktas naujasis Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas, kuris Lietuvos autosporto vairą perims ketveriems metams. Dėl šio posto kovėsi du kandidatai – Gintaras Furmanavičius ir Romas Austinskas.
LASF prezidento rinkimai
LASF prezidento rinkimai / Stop kadras

Papildyta 14.35 val.

Už slapto balsavimo galimybę pasisakė dauguma balso teisę turinčių narių. Suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad ateinančius ketverius metus LASF prezidento postą užims Romas Austinskas. Už Romą Austinską pasisakė 32 nariai. Gintaras Furmanavičius sulaukė 18 narių palaikymo.

„Noriu pasidžiaugti ir padėkoti tiems, kurie gausiai balsavo už mane. Viskas įvyko gerai. Mes tikrai ruošėmės tam darbui. Tai komandinis rezultatas. Šis Jūsų pasitikėjimas mane įpareigoja dideliam darbui. Būsiu prezidentas, vykdantis įsipareigojimus ir Jūsų norus“, – sakė R.Austinskas.

Stop kadras/Romas Austinskas
Stop kadras/Romas Austinskas

Rinko slaptai

Naujasis LASF vadovas buvo renkamas slaptu balsavimu. Pirmiausia buvo išrinkta balsų skaičiavimo komisija ir jos pirmininkas. Juo tapo Andrejus Savčenko, kuris tvirtino, kad komisija užtikrins visišką balsavimo konfidencialumą.

„Mes padarysime viską, kad balsavimas būtų visiškai slaptas. Niekas nesužinos, kaip buvo balsuota, jei pats balsuojantis nenorės atskleisti savo sprendimo“, – sakė A.Savčenko.

Stop kadras/LASF prezidento rinkimai
Stop kadras/LASF prezidento rinkimai

Prieš balsavimą dar kartą buvo patikrinta, ar susidaro kvorumas – pakankamas narių skaičius balsavimui.

Už tai, kad rinkimai vyktų slaptu balsavimu, pasisakė 45 nariai, 4 nariai panoro atviro balsavimo. Po šios procedūros prie mikrofono buvo pakviestas Romas Austinskas, kuris pristatė savo kandidatūrą.

Tikiu, kad iš recesijos galime pajudėti toliau ir atlikti elementarius reikalingus pokyčius.

„Mane kandidatuoti paskatino jauna komanda. Mes radome daug trūkumų, kurie yra LASF. Daug darbų yra nepadarytų, kai kas nedaroma visai. Esame pasiryžę situaciją keisti. Tikiu, kad iš recesijos galime pajudėti toliau ir atlikti elementarius reikalingus pokyčius.

Susitikimuose su nariais išgirdau pakankamai kritikos sekretoriato darbui. Su manimi komandoje bus B.Vanagas ir J.Dereškevičius. Tos pavardės kalba pačios už save. Kuo automobilių sportas bus daugiau matomas ir žinomas, tuo bus geriau visiems. Ir žiūrovams, ir sportininkams“ , – pasisakymo metu kalbėjo R.Austinskas.

Stop kadras/LASF prezidento rinkimai
Stop kadras/Romas Austinskas

Po R.Austinsko kalbos prie mikrofono stojo pastarąją kadenciją LASF vadovavęs G.Furmanavičius. Jis pripažino, kad ne viskas buvo padaryta tinkamai, tačiau buvo nuveikta išties reikšmingų darbų.

Akivaizdu, kad federacijos administracijos darbas turi būti peržiūrėtas. 

„Žiniasklaidoje buvo daug diskusijų apie tai, kaip pastaraisiais metais vyko LASF gyvenimas. Mano įsitikinimais, žiniasklaida nėra tinkama vieta aiškintis tokiems dalykams, todėl stengiausi nesivelti į tas diskusijas.

Noriu pabrėžti, kad pastaruosius metus LASF nebuvo vieninga šeima. Buvo pozicija ir opozicija. Pripažįstu, kad LASF vadovybė turėjo artimiau bendrauti su nariais. Akivaizdu, kad federacijos administracijos darbas turi būti peržiūrėtas. Žinoma, buvo nuveikta ir didelių darbų, tokių kaip WRC varžybos Lietuvoje, FIA kartingo akademijos įkūrimas, Europos ralio kroso iššūkio serijos etapo varžybos Vilkyčiuose“, – tvirtino G.Furmanavičius.

Stop kadras/LASF prezidento rinkimai
Stop kadras/Ginataras Furmanavičius

LASF prezidento rinkimų transliaciją galima stebėti tiesiogiai internete.

VIDEO: LASF prezidento rinkimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius