Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų lenktynininko rinkimai. Audriaus Gelžinio nuomonė

15min.lt tradiciškai organizuoja Metų lenktynininko rinkimus. Apklausus Lietuvos automobilių sporte žinomus ir patyrusius žmones, bus išaiškinti geriausias 2015-ųjų Lietuvos lenktynininkas, perspektyviausias lenktynininkas (iki 21 m.), Lietuvos automobilių sporto veidas, labiausiai prisidedantis prie jo populiarinimo, ir geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys.
Audrius Gelžinis
Audrius Gelžinis / Renaldo Gabarto nuotr.

Šįkart pokalbis su Audriumi Gelžiniu – automobilių sporto komandos „Juta Racing“ vadovu bei dviejų Lietuvos žiedinių lenktynių specialistų, Igno ir Jono Gelžinių, tėčiu.

– Audriau, kas buvo geriausias lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais?

– Šis klausimas man atrodo labai jau platus ir neįveikiamas. Jei turėtume automobilių sporte tokią reitingų lentelę kaip tenise, tada galėčiau lengvai pasakyti, kas geriausias pasaulyje, Europoje ar Lietuvoje. Reiktų naudotis kokia tai labai sudėtinga metodika, kuri galėtų tiksliai įvertinti: automobilių sporto šaką, varžybų (čempionato) reitingą bei vietą, dalyvių skaičių, konkurencingumą, techninius reikalavimus ir t.t. Tai beveik neįmanoma. Kitu atveju, dėl nežinojimo, gali tik kažką nuvertinti, arba be pagrindo, šališkai išaukštinti.

– Kas buvo perspektyviausias lietuvis lenktynininkas 2015-aisiais (iki 21 metų)?

– Negalėčiau įvardinti  vieno, bet čia aš bučiau už  jauniausius mūsų kartingo lenktynininkus: Gustą Grinbergą, Justą Jonušį ir Danilą Vavilovą. Jie sėkmingai pasirodė tiek Lietuvoje, tiek tarptautinėse trasose, yra  labai jauni, ambicingi, ugdo savo meistriškumą apsupti gerų inžinierių, mechanikų bei trenerių. Belieka tik palinkėti sėkmės  dirbant su rėmėjais.

– Kas vertas Lietuvos automobilių sporto veido titulo, labiausiai prisidėjo šį sportą garsindamas šalyje?

– Deja, man atrodo, neturime labai ryškaus lyderio šioje srityje. Yra gana daug žmonių, sėkmingai prisidedančių prie to, kad automobilių sportas yra gana populiarus Lietuvoje ir tikiuosi, ateityje bus dar populiaresnis. Vieni gal daugiau dėmesio skiria žiniasklaidai, kiti gal siekia daugiau profesionalumo ir savo lėšas investuoja tokiu būdu. Tačiau bendra tendencija labai nebloga.

Vis daugiau mūsų sportininkų sėkmingai pasirodo įvairiose užsienio varžybose. Laukiu, kada galima bus skirti šitą titulą žmogui/žmonėms, kurie prikels naujam gyvenimui „Nemuno Žiedą“, arba pastatys naują, panašų objektą. 

– Geriausias lietuviškas automobilių sporto renginys 2015-aisiais?

– Kiek girdėjau iš sportininkų, visiems labai patiko „Samsonas Motorsport Rally Utena“ ir „DHL Rally Elektrėnai“. Labai geras debiutas. Jei kalbėti apie automobilių sporto renginį, kuris labiausiai suderino sportininkų, sporto mylėtojų, žiūrovų, žiniasklaidos, rėmėjų interesus (o tai nėra paprasta) – tai gal „Eneos 1000 km“ lenktynės.

Trečiadienį skaitykite lenktynininko Dainiaus Matijošaičio nuomonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius