Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjus mėnesiui po Dakaro ralio, ministras L.Linkevičius susidomėjo lenktynėmis

Ketvirtadienio rytą LR užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pakvietė rytinei kavai Lietuvos su Lietuvos lenktynininkus, dalyvavusius Dakaro ralyje bei Lietuvos automobilių sporto federacijos vadovą Romą Austinską.
Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pakvietė arbatos Dakaro dalyvius
Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pakvietė arbatos Dakaro dalyvius / URM nuotr.

Kaip 15min pasakojo Antanas Juknevičius, ministras su lenktynininkais „kalbėjo apie Lietuvą apie jos vietą pasaulyje bei pasaulio vietą Lietuvoje“.

– Apie ką daugiau galėtume kalbėti su užsienio reikalų ministru? – retoriškai klausė A.Juknevičius.

Apie ką daugiau galėtume kalbėti su užsienio reikalų ministru?

Pokalbio metu, kuris truko ilgiau nei valandą, ministras visiems trims lenktynininkų komandoms pažadėjo padėti, kuo tik išgali URM. Ir davė savo padėjėjos telefono numerį, kuriuo reikėtų skambinti.

„Tikrai patikėjau, kad ministras mums padės. O kokia bus ta pagalba, papasakosiu metų pabaigoje, kai ruošimės į Dakaro ralį“, – dalijosi įspūdžiais A.Juknevičius.

Pasak Benedikto Vanago, ministro kvietimas arbatai buvo daugiau malonus dėmesio parodymas ir moralinė pagalba, o ne kokie nors konkretūs pažadai. Jį sužavėjo šilta draugiška aplinka, kurioje vyko susitikimas. 

Su ministru, pasak B.Vanago, kalbėta daugeliu temų. Viena iš jų – lietuvių diasporos visame pasaulyje, su kuriomis lenktynininkams dažnai tenka susitikti.

Vaidotas Žala buvo lakoniškas: „Paramos tema geriau nekalbėkime. Tai buvo tiesiog pagarbos vizitas. Pasakė mums AČIŪ. Na ką, ačiū, tai ačiū. Pagėrėme kavos, ir viskas“.

Ačiū, tai ačiū. Pagėrėme kavos, ir viskas.

Dakaro istorijos

Pasak lenktynininkų, ministras labai domėjosi Dakaro ralio istorija. Todėl B.Vanagas, V.Žala ir A.Juknevičius jam papasakojo, kad dykumų ralis vykdavo Afrikoje, o vėliau persikėlė į Pietų Ameriką. Ralistai negailėjo ir istorijų iš asmeninės patirties.

Tarkime, Antanas pasakojo, kaip 2003 m. Libijoje prieš startą stovėjo sulūžusiomis lingėmis. ir nusprendė nueiti į krūmus „savo reikalu“. Stebuklas: ten rado kalną nuo karo likusių karinių sunkvežimių lingių. Taip ir susiremontavo.

B.Vanagas apie savo pasakojimus iš Dakaro neatviravo. 

„Asmenukė“ su dykumų lenktynininkais – puiki reklama kiekvienam politikui.

„Dakaro nuotykiai ir šypsenos veiduose atsiranda praėjus daugiau laiko. Viskas turi susigulėti, lenktynininkai turi grįžti į save. O kol kas jie tarsi kokie spec. operacijų kariai, kurių kūnas pavargęs, o psichika sužalota. Todėl tai, kas Dakare kėlė rūpesčių ir gal atrodė panašiau į tragediją, o ne nuotykius, kol kas dar netapo įdomiais pasakojimais“, – sakė B.Vanagas. 

Politikų dėmesys Dakaro ralistams

Tokio netikėto politikų dėmesio ralistai sulaukė neatsitiktinai. Neregėtai didelis susidomėjimas Dakaro raliu (pirmą kartą dalyvavo tiek lietuvių) pasiekė žiūrimumo rekordus, lenktynininkai Lietuvoje sutikti kaip didvyriai. Todėl „asmenukė“ su dykumų lenktynininkais – puiki reklama kiekvienam politikui. Nesvarbu, kad Dakaras baigėsi prieš mėnesį.

URM nuotr./Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pakvietė arbatos Dakaro dalyvius
URM nuotr./Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pakvietė arbatos Dakaro dalyvius

15min taip pat primena, kad aistrų kilo ir dėl labai nevienodos valstybės paramos Lietuvos lenktynininkams. Nors Lietuvą pasaulyje garsina visi trys, didžiausio dėmesio ir finansinės paramos iki šiol sulaukė Benediktas Vanagas. 

37-tasis Dakaro ralis vyko 2016 m. sausio 3–16 dienomis Pietų Amerikoje. Lietuvai šiose lenktynėse atstovavo Antanas Juknevičius su šturmanu Mindaugu Slapšiu, Benediktas Vanagas su šturmanu iš Lenkijos Sebastianu Rozwadowskiu ir Lietuvos ralio lenktynininkas Vaidotas Žala kartu su šturmanu Sauliumi Jurgelėnu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius