Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Press ralis 2015“: 300 kilometrų – per dvi dienas

Lygiai savaitė beliko, kai birželio 5-ąją Trakuose, šalia „Trasalio“ viešbučio, kuris dviems dienoms taps jaukia ir svetinga lenktynių baze, bus duotas startas Lietuvos žurnalistų autoklubo rengiamam jubiliejiniam, jau 20-ajam „Press raliui 2015“.
„Press Rally“ varžybos
„Press Rally“ varžybos / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Press ralis

Tai vienas iš nedaugelio šiais laikais renginių, kurio istorija nebuvo nenutrūkusi, o Trakuose prasidės jau antrasis žurnalistų ralis. Pirmąkart čia jis vyko 1998 m. ir paliko neišdildomus prisiminimus. Mat tąsyk ralio nugalėtojus ir prizininkus pagerbė tikra pasaulio automobilių sporto legenda – keturiskart pasaulio (WRC) ralio čempionas suomis Tomis Makinenas.    

„Nepastebimai prabėgo 17 metų nuo garbiojo svečio viešnagės. Šįmet lenktynių trasose jau minėsime mūsų ralio 20-metį – labai svarbią datą Lietuvos žurnalistų autoklubui, liudijančią net tik mūsų gildijos ilgaamžiškumą, bet ir puikius ryšius tarp kolegų, – sako Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius. – Malonu jubiliejinį ralį pradėti šalia Vilniaus, Trakuose, kurie, neabejoju, paliks geriausius įspūdžius mūsų užsienio kolegoms, daugelis kurių juos matys pirmą kartą. Nors laukia įtemptos batalijos, tačiau susirinkę kolegos neabejotinai ras laiko ir artimesnei pažinčiai su krašto istorija ir jo žmonėmis“.     

Organizatorių nuotr./„Press Rally“ varžybos
Organizatorių nuotr./„Press Rally“ varžybos

Dviejų dienų Press ralio trasos drieksis Trakų, Elektrėnų ir Vilniaus apylinkių keliais bei miestų gatvėmis, o jo dalyviams iš viso teks įveikti 293,89 km distanciją, iš kurių 37,53 km sudaro greičio ruožai ir specialiosios rungtys. 

Trakiškiams ir miesto svečiams pasisekė, nes pirmąją dieną jie, kaip sakoma, nenužengdami nuo šaligatvio, galės stebėti keletą įdomių lenktynių. Penktadienį, birželio 5-ąją, 11.10 val. šalia „Trasalio“ viešbučio bus duotas startas 1,06 km. prologo lenktynėms, pavadintoms renginio informacinio rėmėjo „Delfi“ vardu. 

Vėliau per Semeliškes ir kitas vaizdingas apylinkes lenktynininkai pasieks Elektrėnus, kur irgi rungtyniaus energetikų miesto gatvėmis. 13.45 val. prie Ledo rūmų išsirikiuos visi varžybų dalyviai, kurie pradės batalijas dėl oficialios Press ralių draudikės, draudimo bendrovės „Gjensidige Baltic“ įsteigtos taurės. 

Organizatorių nuotr./„Press Rally“ varžybos
Organizatorių nuotr./„Press Rally“ varžybos

„Nors šios automobilių slalomo rungties trasa jungia aikštę prie Ledo rūmų ir gretimą gatvę, tačiau žiūrovai nuo šaligatvių iš abiejų gatvės pusių galės patogiai stebėti ralio dalyvių batalijas didesnėje 1,6 km. ilgio trasos dalyje“, – teigia varžybų vadovas Gintautas Šlėderis, kurio nuomone žiūrovams patiks ir neprailgs šios greitos ir dinamiškos varžybos.

Beje, šią trasą lenktynininkai įveiks du kartus. Pirmasis automobilis antrą kartą čia startuos 14.48 val. 

Pirmosios dienos batalijas Press ralio dalyviai baigs sugrįžę į Trakus. 18 val. aikštelėje šalia miesto autobusų stoties bus duotas startas trumpoms, vos 600 metrų ilgio, tačiau labai įdomioms ir gana klastingoms „Toyota“ taurės slalomo varžyboms. Jos, kaip prognozuoja žinovai, gali tapti skambiausiu pirmosios lenktynių dienos baigiamuoju akordu.

Organizatorių nuotr./„Press Rally“ varžybos
Organizatorių nuotr./„Press Rally“ varžybos


Antrosios, baigiamosios ralio dienos lenktynės prasidės šalia „Trasalio“ viešbučio, iš kur po atskirų rungčių dviem dienoms tapę lenktynininkais žurnalistai kartu su ralį rengiančio Lietuvos žurnalistų autoklubo bičiuliais ir pagalbininkais judės sostinės link. 

Birželio 6 d., 11.08 val., Lentvario gatvėje prasidės, varžybų vadovo G. Šlėderio nuomone, gana klastingos ir geros šturmanų orientacijos reikalaujančios varžybos, pavadintos renginio rėmėjo, Valstybės įmonės „Regitra“ vardu. Tai trys uždaros aikštelės, sujungtos į vieną 800 metrų ilgio gana sudėtingos konfigūracijos trasą, kurią, norint įveikti be klaidų, teks gerokai pasistengti.     

Organizatorių nuotr./„Press Rally“ varžybos
Organizatorių nuotr./„Press Rally“ varžybos

Kadangi bet koks išankstinis dalyvių susipažinimas su lenktynių trasa pagal renginio reglamentą draudžiamas, varžybų vadovas nepanoro detaliau atskleisti nei šios, nei kitų arenų lenktyninių charakteristikų. Menka paguoda, suklydę pirmą kartą galės pasitaisyti „Regitros“ trasoje startuodami antrąsyk. Pirmas ekipažas antrąsyk čia pradės varžybas 11.34 val. 

Ko gero būsimasis jubiliejinio, XX-ojo Press ralio laimėtojas paaiškės, kaip dažniausia nutikdavo iki tol, tik paskutiniojo, pavadinto renginio padangų „Continental“ vardu, etapo lenktynėse. Jos šeštadienį, 11.58 val. prasidės Vilniuje, prie „Siemens“ arenos. Tai turėtų būti greitos ir azartiškos slalomo lenktynės, kurios vyks dviejose 1,02 km ir 450 metrų ilgio aikštelėse ir kuriose anksčiau yra tekę varžytis ir šalies ralio čempionato dalyviams.

Antroji aikštelė itin patogi varžybas stebėti žiūrovams, kurie stovės aukščiau jos ir kurioje lenktynės jiems bus matomos kaip ant delno.

„Continental“ etape ralio dalyviai jėgas išmėgins irgi du kartus. Antrąsyk pirmasis automobilis čia startuos 13.30 val.      

Jubiliejinis, XX-asis žurnalistų ralis finišuos šeštadienį, 16 val. Vilniaus širdyje, Rotušės aikštėje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius