-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šoninio slydimo varžybose savaitgalį dalyvaus ir šešiolikmetis

„Reikia labai daug darbo, atsidavimo, gerų draugų ir svarbiausia – norėti“, – taip kalba vos šešiolikos sulaukęs šonaslydžio fanatas Džiugas Matusevičius. Jau trečią savaitę be pertraukos prie savo sportinio automobilio plušiančiam moksleiviui išaušo lemtinga valanda: „Liqui Moly – NP Team“ pilotas startuos savo pirmose varžybose šiemet.
Džiugas Matusevičius
Džiugas Matusevičius / Gintarės Palubinskaitės nuotr.

Nors tai nėra kauniečio debiutas, tačiau šie metai jam ypatingi – iš žiūrovo ir komandos mechaniko, jaunuolis pagaliau taps pilnaverčiu komandos pilotu ir visą šį sezoną atstovaus „Liqui Moly – NP Team“ ekipai „Semi – Pro“ lygos varžybose.

Kelias į šį debiutą nebuvo lengvas ir dar toli gražu nesibaigė: iki starto likus mažiau nei 24 valandoms, komanda vis dar pluša prie paskutinių Džiugo kabrioleto niuansų.

Sakantiems, kad Lietuvoje neįmanoma susirasti rėmėjų ar be tėvelių pinigų nieko neišeis, galime parodyti Džiugą.

„Sakantiems, kad Lietuvoje neįmanoma susirasti rėmėjų ar be tėvelių pinigų nieko neišeis, galime parodyti Džiugą. Jo aistra ir besąlyginis noras važiuoti užkrėtė ne tik mus, bet ir „Liqui Moly“ kolektyvą, kuris sutiko šiemet padėti Džiugui pasiekti lenktynių trasas ir taip prisijungti prie „Liqui Moly“ lenktynių šeimos“, – pasakoja vienas komandos senbuvių Linas Ramoška.

„Mūsų galva, pesimistiškos nuomonės apie debiutus sporte susidaro iš žmonių, kurie to net nebando arba pabandę ir pirmą kartą nusivylę, nuleidžia rankas. Kol Džiugas galės debiutuoti trasoje mes jau išgirdome dešimtis „ne“, susidūrėme su visa šūsnimi problemų, tačiau tikėjimas jo gebėjimais ir nekvescionuojamas ėjimas į priekį lėmė, kad vos tik mūsų draugai „Speed-Styling“ baigs dirbti ties automobilio dizainu, jis bus užkeltas ant tralo ir iškeliaus į Klaipėdą savo pirmąjai kovai“, – sakė komandos atstovas.

Gintarės Palubinskaitės nuotr./Džiugas Matusevičius
Gintarės Palubinskaitės nuotr./Džiugas Matusevičius

Tuo metu jaunuolis gaus progą tinkamai išsimiegoti ir jau šeštadienio rytą stoti prie varžybų starto linijos. Dalyvių sąraše skaičiuojant stiprius oponentus, komandos techninis vadovas ir „PRO“ lygos pilotas Povilas Lencevičius išlieka ramus.

„Turime penkmečio patirtį ir vairuotoją, kuris daro tai, kas jam yra pasakoma, kuris supranta, ko pageidauja teisėjai ir svarbiausia – nebijo savo priekiniu buferiu pasibelsti į oponento dureles. Jeigu išvengsime techninių problemų ir būsime sutikti objektyviai, turime šansų svajones paversti realybe“, – kalbėjo P.Lencevičius.

Luko Misiūno nuotr./Džiugas Matusevičius
Luko Misiūno nuotr./Povilas Lencevičius

Nors šešiolikmečio tėvai ir nesidžiaugia, kad Džiugo mintys kol kas nesiekia toliau jo bolido ribų, tačiau labai skųstis taip pat negali – rezultatai mokykloje vis dar tenkina jų viltis, o matyti savo gyvenimo tikslą ir kelią radusį sūnų taip pat smagu.

„Norite, kad vaikai nesišlaistytų gatvėmis ar atsitrauktų nuo kompiuterio – padėkite rasti jiems savo aistrą ir netrukdykite į ją pasinerti. Galbūt jis netaps matematikos profesoriumi, tačiau jau dabar yra laimingas dėl to, ką daro, o tai ir yra svarbiausia“, – tokius patarimus drąsiai dalina Džiugo tėvai.

Komandai atliekant baigiamuosius darbus ir kraunantis daiktus vizitui į pajūrį, visi tikisi, kad itin aukštus tikslus sau keliantis Džiugas sugebės susitvarkyti su varžybų jauduliu ir pademonstruos ne tik savo gerus rezultatus, bet ir sulauks gerbėjų palaikymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius