Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobiliu iš Europos šiaurės į pietus keliaujantis V.Milius artėja prie tikslo

Lietuviai keliautojai Aidas Bubinas ir Vitoldas Milius liepos 1-ąją pradėjo neeilinę kelionę: iš šiauriausio Europos taško Nordkapo jie sieks kuo greičiau nukakti į piečiausią senojo žemyno vietą – Tarifą. Atstumas tarp šių dviejų taškų – 5 830 km.
Kelionė Nordkapas-Tarifa
Kelionė Nordkapas-Tarifa / Aido Bubino nuotr.

Trečiadienį 7-ą valandą ryto Lietuvos laiku iš Nordkapo A.Bubinas pajudėjo „Honda Crosstourer“ motociklu, o V.Milius – „Honda Civic“ automobiliu.

Automobiliu važiuojantis Vitoldas Milius šiuo metu lenkia motociklininką Aidą Bubiną. Su keliautoju motociklu susisiekti nepavyko dėl ryšio problemų, tačiau Vitoldas Milius, įveikęs kalnus, telefonu buvo pasiekimas.

Aido Bubino nuotr./Kelionė Nordkapas-Tarifa
Aido Bubino nuotr./Kelionė Nordkapas-Tarifa

V.Milius pasakojo, kad antra diena prie vairo prabėgo lengvai ir sklandžiai, tačiau didžiausi iššūkiai lauks naktį. Tiesa, šiuo metu Europą lanko karščio banga, tad vienintelis išsigelbėjimas – oro kondicionavimo sistema.

Europoje vasarą eismas labai didelis, daug automobilių, vilkikų.

„Dabar važiuoju per Prancūziją. Vokietijoje automobilis rodė 38 laipsnius karščio. Dabar jau vakarėja, bet termometras vistiek rodo 35 laipsnius. Šiuo metu važiuoju ties Lionu.

Kol kas jėgų pakanka, nesu nieko į priekį suplanavęs. Kol kas viskas gerai, todėl aš vis dar važiuoju. Europoje vasarą eismas labai didelis, daug automobilių, vilkikų. Palei miestus visuomet nusidriekia spūstys. Skaičiuoju, kad maždaug pusantros valandos ten sugaišau. Spūstys nusidriekusios į abi eismo kryptis. Net sunku įsivaizduoti, kur tie visi žmonės važiuoja.

Suomija, lyginant su Vokietija, atrodo labai tuščia. Žiūrint į eismą apima jausmas, kad toje Suomijoje niekas negyvena. Vokietijoje ir Prancūzijoje viskas priešingai“, – sakė V.Milius.

Vitoldas Milius („Honda Civic“) ir Aidas Bubinas („Honda Crosstourer“)
Vitoldas Milius („Honda Civic“) ir Aidas Bubinas („Honda Crosstourer“)

Ketvirtadienio vakarą kalbintas V.Milius sakė, kad nuo Nordkapo jau nutolo per 4100 kilometrų. Iki tikslo automobilio vairuotojui liko dar maždaug 1700 kilometrų.

„Tikiuosi, kad naktį bus lengviau važiuoti, nes bus mažiau automobilių, ne taip karšta. Žinoma, jau antrą naktį važiuosiu be miego, todėl neaišku, kaip viskas klostysis“, – sakė V.Milius.

Abiejų vairuotojų buvimo vietą galite stebėti žemiau esančiame žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius