Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BPC viršininkas Audrius Čiuplys: „Nereikia nurodinėti operatorei, kaip dirbti“

Po pirmadienį tragiškai pasibaigusios avarijos Kauno rajone buvo pasipiktinta Bendrojo pagalbos centro (BPC) darbu. Įtariamai girto vairuotojo vairuojamą automobilį sekęs pilietiškas kaunietis Donatas skambino BPC numeriu ir liko nusivylęs atsiliepusios operatorės reakcija.

BPC viršininkas Audrius Čiuplys antradienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė, kad šio įvykio aplinkybes atskleis šiuo metu atliekamas tarnybinis patikrinimas. Operatorė, priimdama skambutį, vadovaujasi instrukcijomis, gautomis iš policijos ir kitų tarnybų – bus tikrinama, ar ji elgėsi pagal jas. Pirminiais duomenimis, BPC gavo 3 skambučius apie šį įvykį – pirmasis iš jų buvo skambutis, paviešintas viešai, o kiti atėjo avarijai jau įvykus.

„Labai šaunu, kad žmogus pilietiškas, tačiau ne skambinantysis turi nurodinėti, kaip operatorei dirbti – jis turi klausyti jos nurodymų. Tą norėčiau priminti visiems – reikia pasakyti, kas atsitiko, kur atsitiko ir klausyti operatoriaus klausimų, į juos atsakyti ir nepadėti ragelio“, – tvirtino A.Čiuplys. 

Jis teigė, kad šiuo atveju operatorė negalėjo gauti informacijos iš skambinančio žmogaus, tad praėjus keliolikai sekundžių nuo skambučio pradžios, skambinančiam žmogui buvo suteiktas Kauno mieto kelių policijos tarnybos numeris.

VIDEO: Kaunietis nufilmavo "Mercedes" avariją - II dalis

A.Čiuplio teigimu, žmogui, paskambinusiam į BPC, tereikia atsakyti į kelis klausimus apie įvykio aplinkybes. Nors skambinęs pilietis Donatas vos atsiliepus operatorei reikalavo sujungti su Kelių policija, BPC viršininko teigimu, tokiais atvejais daug naudingiau atsakyti į operatorės klausimus. Ji, sužinojusi įvykio aplinkybes, būtų sujungusi skambinusįjį su policija ir jai perdavusi pradinę įvykio informaciją.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Bendrojo pagalbos centro (BPC) viršininkas Audrius Čiuplys
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Bendrojo pagalbos centro (BPC) viršininkas Audrius Čiuplys

„Operatoriai nejungia neišsiaiškinę, kas atsitiko, nes tuo metu galbūt reikia ir greitosios pagalbos, ir priešgaisrinės tarnybos, ir policijos. Tai bandoma išsiaiškinti, kad visos tarnybos būtų informuotos laiku“, – aiškino BPC viršininkas.

Jis neslėpė, kad skambučiai į BPC neretai būna melagingi ar netikslūs. Iš 3,6 mln. skambučių praėjusiais metais tik 760 tūkst. buvo tikri įvykiai. Kas dieną BPC yra užregistruojama 1000-1500 įvykių, kurie priskiriami policijos kompetencijai, apie 1000 įvykių – Greitosios medicinos pagalbos ir apie 60-100 įvykių, kurie priskiriami Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos kompetencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius