-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kariniame Gaižiūnų poligone dūzgė 1943 m. gamybos karinė technika

Birželio 26-28 dienomis į Gaižiūnų poligoną Rukloje rinkosi istorinės karinės technikos gerbėjai iš visos Lietuvos. Asociacijos „Retromobile“ unikalus renginys RETROMOBILE 4x4 skirtas išimtinai senovinių originalių karinių transporto priemonių – džipų, sunkvežimių valdytojams ir tik su visais varomais ratais: 4x4, 6x6.

Renginyje dalyvavusiai technikai keliami aukšti originalumo bei patikimumo kriterijai, juk važinėjama ne asfaltuotais keliukais, o tikra bekele! Technika turi būti originali, be jokių esminių perdarymų, patobulinimų, kurių nebuvo numatęs gamintojas.

Jau 9 metus iš eilės renginio devizas „Nėra kelio ir man jo nereikia“. Dalyvavo net 33 ekipažai, iš kurių seniausi 1943 metais pagamintas WILLYS MB, kuriuo į renginį atvyko šakietis Vitas Lopeta su šeima bei tais pačiais metais pagamintas GAZ 67, kurį vairavo vienuolikmetis Kostas Kardelis, puikiai valdęs istorinę techniką.

Renginį organizavusi asociacija „Retromobile“ iš istorinės karinės technikos muziejaus, esančio Kaune, pristatė net 9 transporto priemones. Taip įrodė, jog ir muziejiniai eksponatai tinkami tam tikslui, kuriam jie buvo kuriami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius