Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio „Alfa Romeo“ klubo surengtame „Alfature“ dalyviai prisiminė matematiką

Saulėtą šeštadienį Panevėžyje, prekybos ir pramogų centro „Babilonas“ aikštelėje būriavosi „Alfa Romeo“ automobiliai. Šio gamintojo automobilius vairuojantys entuziastai susirinko į kasmetinį ir jau tradicija tapusį „Alfaturą“.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Kaip ir kasmet tradicinis renginys neapsiriboja vien linksmu pobūviu sodyboje su bendraminčių kompanija. Vienas renginio organizatorių ir idėjininkų Andrius Antanaitis pasirūpino, kad dalyviams nebūtų nuobodu ir laiką jie praleistų pasisemdami kuo daugiau įspūdžių.

Pirmiausia klubo nariai sustojo į koloną į iškėlę klubo vėliavas pervažiavo per Panevėžį. Priekyje važiavęs renginio organizatorius dalyvius nuvedė į asfaltuotą aikštelę J.Biliūno gatvėje. Čia buvo surengtos slalomo varžybos. Pirmiausia čia savo jėgas išbandė moterys. Vėliau tą padaryti galėjo ir vyrai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Šiame renginyje vairuotojams prireikė ir šturmano pagalbos, mat vieno važiavimo metu teko spręsti ir matematinius uždavinius. Kol vairuotojas vairavo, šturmanas turėjo apskaičiuoti aštuonias matematines užduotis.

Kol ant lapelio nebuvo surašyti visi atsakymai, į finišą vykti buvo draudžiama. Taigi, čia rezultatą lėmė ne tik vairavimo įgūdžiai, bet ir tai, kaip šturmanui mokykloje sekėsi matematika.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Matematika renginio dalyvių neapleido visos dienos metu. Taip pat išlošė tie, kurie į ekipažą priėmė ne tik šturmaną, bet ir dar vieną ar du kompanionus. Jų prireikė orientacinėse varžybose.

Visiems dalyviams buvo išdalintos kelio knygos. Jomis vadovaudamiesi ekipažai turėjo nuvykti į finišą. Atrodytų, kad tiems, kurie yra susipažinę su kelio knyga ir jos skaitymo būdu, čia neturėjo kilti jokių sunkumų, tačiau renginio organizatoriai atsipalaiduoti neleido.

Maždaug 50 kilometrų ilgio distanciją reikėjo įveikti ne tik pagal kelio knygą, bet ir vykdyti tarpines užduotis – skaičiuoti pakeliui pravažiuotas autobusų stoteles bei atpažinti duotose nuotraukose pavaizduotus objektus ir juos nufotografuoti.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Ir tai dar ne viskas. Visos kelionės metu dalyviai turėjo vykdyti papildomas rungtis – skaičiuoti tiltų rėmus, grandinių narelius, laiptelius, užsirašyti įsimintinas paminklų ir bažnyčių datas bei kitus skaičius.

Pagal pateiktas formules dalyviai gautus skaičius turėjo surašyti į laukelius ir tuomet išspręsti patį paskutinį uždavinį. Gautas atsakymas ir lėmė rezultatą.

Taip pat buvo fiksuojamas ir dalyvių sugaištas laikas trasoje. Skubėjimas ir vėlavimas taip pat kainavo brangų laiką. Vos keli dalyviai distanciją įveikė idealiu laiku su leistina paklaida.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Galiausiai kelio knyga dalyvius atvedė į Linkaučius. Čia esančioje aikštelėje surengtos dar vienerios slalomo varžybos. Po jų „Alfa Romeo“ vairuotojai nuvyko į sodybą, kur jau galėjo atsipūsti, užkąsti ir laukti rezultatų.

Galiausiai paaiškėjo, kam geriausiai sekėsi 2015-ųjų metų „Alfature“. Merginų slalome geriausią laiką parodė Rita su „Alfa Romeo 166“. Rūta su analogišku automobiliu iškovojo 2 vietą. Trečią rezultatą užfiksavo Akvilė su „Alfa Romeo 156“.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Vyrų gretose geriausiai sekėsi Justui, vairavusiam 156-o modelio „Alfa Romeo“. Antanas su „Alfa Romeo 156 Q4“ užėmė antrą vietą. Trečias šiemet buvo Mindaugas, kuris vairavo „Alfa Romeo 159“.

Orientaciniame ralyje tiksliausiai važiavo Justas ir Darius su „Alfa Romeo 156“. Antras finišavo Linos ir Pauliaus duetas. Jie vairavo „Alfa Romeo 156“. Virginijos ir Aido tandemas, važiavęs „Alfa Romeo Giulietta“, pelnė trečiosios vietos apdovanojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius