-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradedančiojo vairuotojo dienoraštis III: kaip per pusę minutės 20 eurų išleidau

Vairavimo mokyklos viską patiekia ant sidabrinio padėklo – tu tik mokykis, tu tik vairuok, kada tau patogu, kaip tau patogu. Komfortas, žinoma, kainuoja, ir aš jums noriu papasakoti, kaip per pusę minutės išleidau 20 eurų.
Eurai ir medicina
Pradedančiojo vairuotojo dienoraštis III: kaip per pusę minutės 20 eurų išleidau / Photos.com

„Jūs tai jau tik klaviatūras maigot, rašyt nebemokat, – kalbėjo medicininės apžiūros į vairavimo mokyklą atėjusi atlikti gydytoja, bandydama įskaityti mokinio pavardę. – Mano laikais, o tai dar buvo caro laikai, tai buvo tokia dailyraščio pamoka – mokydavomės rašyti su tušu ir plunksnakočiu. Blogai parašai – gauni su liniuote per nagus ir iš naujo.“

Šitaip pokštaudama ji pasakė kur kas daugiau žodžių nei mus apžiūrinėdama. Mano sveikatą „patikrino“ per pusę minutės (ir čia aš apvalinu į didesnę pusę) – patikrino, kokias raides matau, užrašė „su apribojimais“ ir mestelėjo man: „Psichiatro ir narkologo pažymą atsiųsim.“ Ir paėmė 20 eurų. 

Nieko sau, pamaniau, tai bent įgudusi gydytoja, kad per pusę minutės ir į mano psichikos gelmes pažvelgė. Kolegos ir po ilgų metų darbo kartu dar nežino, kaip su manimi elgtis. Gal ir išvadoje apie psichinę sveikatą bus įrašas „su apribojimais“.

Bet čia tik juokais, nes skųstis neturiu kuo. Visi, kas ėjo medicininę apžiūrą poliklinikoje, žino, koks tai ilgas ir varginantis sėdėjimas eilėse. Tiesa, ten sveikatą patikrina dorai, bet ne ligų ieškoti juk į vairavimo mokyklą ir atėjau.

Galimi apribojimai

Pažymą apie sveikatą galima gauti apsilankius poliklinikoje, taip pat kreipusis į privačią kliniką (kuri gali pagreitinti procesą jums iš anksto užpildžius reikiamus dokumentus internetu), ir vairavimo mokyklose, kurios, nors už didesnį mokestį, bet siūlo blic sveikatos apžiūrą.

Už tokią aš sumokėjau 20 eurų, privačiose klinikose pažymos kaina svyruoja ties 16–23 eurais.

Sveikatos apsaugos ministro įsakyme „Dėl profilaktinių sveikatos tikrinimų sveikatos priežiūros įstaigose“ yra numatytos 43 kontraindikacijos, dėl kurių žmogui yra neleidžiama vairuoti transporto priemonių.

DAUGIAU APIE TAI, KAIP GAUTI VAIRUOTOJO SVEIKATOS APŽIŪROS PAŽYMĄ, SKAITYKITE ČIA.

Sąraše yra nurodytos rimtos ligos ar kitokie negalavimai, kuriuos veikiausiai būtų pastebėjusi ir mus aplankiusi gydytoja, neatlikusi jokių tyrimų – rimta kontraindikacija yra galūnių trūkumas, silpna klausa, neleidžiama vairuoti automobilio, vienai kojai esant 10 centimetrų trumpesnei už kitą, sergant tam tikromis kraujagyslių ligomis ir pan.

Visą sąrašą kontraindikacijų su paaiškinimais, kokią transporto priemonę draudžiama vairuoti, galite rasti čia (7 priedas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius