Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šilta žiema atsipalaiduoti Klaipėdos kelininkams neleido

Klaipėdos kelius prižiūrintys kelininkai sako, kad šią žiemą vadinti švelnia galima tik iš dalies, nes šių metų sausį ir vasarį kelius rytais dažnai padengdavo pavojingas plikledis.
Kelininkų technika
Kelininkų technika / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bendrovės, prižiūrinčios Klaipėdos kelius, „Specialus autotransportas“ duomenimis, per šaltąjį sezoną (nuo spalio pabaigos iki vasario pabaigos) Klaipėdos kelininkai keliuose išbarstė daugiau druskos ir žvyro mišinio – apie 900 tonų druskos ir apie 1 000 tonų žvyro, kai per tą patį laikotarpį 2013 metais buvo išbarstyta 800 tonų druskos ir perpus mažiau nei šį sezoną žvyro.

Prireikė daugiau druskos

Pasak „Specialus autotransportas“ vadovo Laimono Žemaičio, antroje žiemos pusėje keliai buvo barstomi beveik kiekvieną rytą.

Reikėjo įvertinti ir tai, kad eismo sąlygos vienoje Klaipėdos miesto dalyje gali atrodyti geros, o kitoje – keliai gali būti padengti plikledžiu.

„Įvertinus tai, kad net esant silpnai teigiamai temperatūrai, ant miesto kelių paviršiaus vis tiek susiformuodavo plikledis, dažniausiai kelius prižiūrinčios mašinos barstydavo kelius jau nuo 4 ar 5 valandos ryto. Reikėjo įvertinti ir tai, kad eismo sąlygos vienoje Klaipėdos miesto dalyje gali atrodyti geros, o kitoje – keliai gali būti padengti plikledžiu“, – teigė L. Žemaitis.

Pasak kelių priežiūros bendrovės vadovo, net atėjus kalendoriniam pavasariui, atsipalaiduoti neverta. „Mažai tikėtina, kad sulauksime didesnio sniego, bet dar nusimato pavasarinių šalnų, su kurių sukeliamais sunkumais keliuose esame pasiruošę kovoti“, – užtikrino L.Žemaitis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Kelininkų technika
Tomo Markelevičiaus nuotr./Kelininkų technika

Planuojamos investicijos

Anot L.Žemaičio, bendrovės planuose – ne tik kelių priežiūra, bet ir investicijos.

„Manau, kad didžiausi iššūkiai mums šiais metais bus laiku atliekmas Klaipėdos mieste sumontuotų pusiau požeminių konteinerių aptarnavimas bei rūšiuojamųjų konteinerių individualioms valdoms tolesnė plėtra. Taip pat esame numatę švietėjišką programą, padėsiančią vietos gyventojams suvokti rūšiavimo svarbą ir naudą. Tai yra strategiškai labai svarbus tikslas“, – tikslus šiems metams vardijo L. Žemaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius