Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Banginių žudikai vėl išplaukė į vandenyną

Japonijos banginių medžioklės laivai, nepaisydami pasaulinės bendruomenės protestų, antradienį išplaukė iš savo uosto į Antarkties regioną, kuriame ketina kelis mėnesius medžioti didžiausius pasaulio žinduolius.

Japonija tvirtina, kad jos laivai banginius medžioja tik mokslo tikslais – būtent tokią išimtį leidžia tarptautinės sutartys. Kitos šalys nuo 1985-ųjų metų laikosi banginių medžioklės moratoriumo.

2014 metais Tarptautinis Teisingumo Teismas konstatavo, kad japonų veiksmuose nėra nieko moksliško, tad medžioklė privalo būti nutraukta. Tačiau Japonija aiškina mėginanti įrodyti, jog banginių populiacija yra pakankamai didelė, kad būtų galima vėl pradėti jų pramoninę medžioklę, o atskirus individus tenka žudyti tam, kad būtų galima atlikti tyrimus.

Šios savaitės pradžioje Japonijos žvejybos agentūra pareiškė, kad per šį žūklės sezoną, truksiantį iki kitų metų kovo, ketinama sugauti tik trečdalį ankstesnių metų laimikio kiekio – 333 mažuosius Antarkties ruožuočius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius