Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Odontologas iš Minesotos prisipažino nušovęs ir nudyręs kailį mylimam Zimbabvės liūtui Ceciliui

Amerikietis odontologas antradienį pripažino, kad tai nuo jo rankos žuvo mylimas Afrikos liūtas Cecilis. Tokią kraupią pramogą jis įsigijo per savo kelionę į Zimbabvę, rašo „ABC News“.
Liūtas Cecilis
Liūtas Cecilis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

55-erių Walteris Palmeris žiniasklaidai išplatino pareiškimą, kuriame aiškina, kad liepos pradžioje jo įsigyta medžioklinė su lanku kelionė buvo teisėta.

„Nusisamdžiau keletą profesionalių gidų, jie užtikrino visus reikiamus leidimus. Mano žiniomis, viskas, susiję su šia kelione, buvo teisėta ir tinkamai įgyvendinta“, – rašoma jo pareiškime. 

13 metų liūtas Cecilis naudojant masalą buvo išviliotas iš nacionalinio parko. Netoliese jis rastas su nudirta oda ir nupjauta galva. 

Tačiau jis pripažįsta nežinojęs, kad jo strėlės smaigalyje atsidūrė Cecilis. „Iki savo kelionės pabaigos neturėjau menkiausio supratimo, kad šis liūtas buvo žinomas, vietinių numylėtas, kad jis buvo dalis tyrimo. Pasiklioviau vietos profesionalių gidų kompetencija, kad jie užtikrins teisėtą medžioklę“, – rašo W.Palmeris.

Jo teigimu, nei Zimbabvės, nei JAV pareigūnai į jį nesikreipė dėl šios situacijos, tačiau jis žada su jais bendradarbiauti.

„Dar kartą – aš be galo gailiuosi, kad mano mylimo ir atsakingai bei teisėtai praktikuojamo užsiėmimo rezultatas buvo šio liūto mirtis“, – rašo vyras.

13 metų liūtas Cecilis naudojant masalą buvo išviliotas iš nacionalinio parko. Netoliese jis rastas su nudirta oda ir nupjauta galva. Medžiotojui ir žemės, kuriame nužudytas liūtas, savininkui gresia kaltinimai brakonieriavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius