Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plastinės chirurgijos specialistas: „Veido patempimo procedūros dažniausiai prašo 50-metės moterys“

Vienas gražiausių komplimentų moteriai – nuostaba, kad ji atrodo jaunesnė nei sako skaičiai jos pase. Nereguliari mityba, greitas gyvenimo ritmas, fizinio aktyvumo stoka, kasdien patiriamas stresas daro įtaką ne tik žmogaus savijautai, bet ir išvaizdai.
Plastikos chirurgija
Plastikos chirurgija / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 1 Grožis

Raukšlelės veide, pakritę skruostai, neryški žandikaulio linija artėjant auksiniam 50 metų jubiliejui, pastebimi kiekviename žmoguje. Specialistai pastebi, kad lietuvės, nors ir pamažu, bet visgi ryžtasi veido patempimo procedūrai. Kaip tai vyksta?

„Prieš visas procedūras ilgai konsultuojame moteris, kalbamės su jomis, kad išsiaiškintume jų lūkesčius ir tik supratę, kad žiūrime ta pačia kryptimi, planuojame operaciją.

Moterims svarbiausia, ne kiek metų atgal atsuks veido patempimas, tačiau kaip veidas atrodys po operacijos“, – teigia „Grožio chirurgija“ plastinės chirurgijos specialistas Kęstutis Maslauskas.

Asmeninio archyvo nuotr./Plastikos chirurgas Kęstutis Maslauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Chirurgas Kęstutis Maslauskas

Kasmet po kelis šimtus plastinių operacijų atliekantis gydytojas tikina, kad dažniausiai jo kabineto duris, norėdamos veido patempimo, praveria moterys, kurios yra apie 50 metų.

„Viskas priklauso nuo odos kokybės, kada moteriai atsiranda tokių operacijų poreikis. Viena gali ateiti ir būdama 40 metų, kita – tik sulaukusi 55 metų.

Laikui bėgant pastebiu, kad vis dažniau pacientėmis tampa moterys, dirbančios visiems įprastus darbus, ne žvaigždės ir juolab ne milijonierės“, – sako K.Maslauskas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Atviri pokalbiai: ką piršdamiesi jaučia vyrai

Tai kaipgi dėl tų randų?

Žmogaus veidas senėja pamažu: nusileidžia išoriniai akių kampučiai, vokai, skruostai, lūpų kampučiai, apatinio žandikaulio linija, atsipalaiduoja kaklas. Bėgant metams tik po laiko pastebima, kad veido išraiška tampa niūri ir pikta. Veido patempimo procedūros metu pašalinamas odos perteklius, fiksuojami giliau esantys veido karkasą sudarantys audiniai ir veido oda patempiama. 

Po veido tempimo operacijos kelias savaites būna mėlynės, veidas patinsta – tai natūralu.

Pasiryžus koreguoti senstantį veidą reikia žinoti, kad maži randeliai lieka ten, kur yra atlikti pjūviai. Pastarieji atliekami tose vietose, kuriose būtų uždengti ar sutaptų su natūralia raukšle. Taip pat iš pradžių buvęs rausvas randas po 1–1,5 metų išbąla ir tampa dar mažiau pastebimas. 

„Po veido tempimo operacijos kelias savaites būna mėlynės, veidas patinsta – tai natūralu. Patinimas atslūgsta per mėnesį laiko, o galutinis rezultatas matomas po 6–12 mėnesių“, – teigia K.Maslauskas.

Gelbėjasi nuo įsisenėjusių kompleksų

K.Maslauskas pažymi, kad dažna pacientė nori operacijos tam, kad atsikratytų savigarbą gniaužiančių kompleksų: sau nepatinka, atrodo liūdnesnio veido, mato streso ir gyvenimo būdo pakeistą išvaizdą.

Psichologai tvirtina, kad veidas yra tarsi vizitinė žmogaus kortelė, kuri aplinkiniams pristato žmogų. Veidas yra viena geriausiai matomų kūno vietų, todėl itin sunku nuslėpti tai, kas vyksta kasdieniame gyvenime ir kiek streso yra patiriama. Švytintis veidas asocijuojamas su sėkme ir laimingu žmogumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius