Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 priežastys, kodėl jaudinamės dėl mylimojo

Kada suprantate, jog įsimylėjote? Galbūt tada, kai suvokiate, jog nerimaujate dėl antrosios pusės? Jei jaučiate jaudulį, smegenys pasako, jog jums tas žmogus tikrai svarbus. Mes, žmonės, puikiai žinome, kas yra nusivylimas ir koks sunkus kartais yra mūsų gyvenimas.
Pora
Pora / Fotolia nuotr.

Giliai viduje visi esame egocentrikai, tačiau kai įsimylime, jaudinamės ir rūpinamės kitu žmogumi beveik taip pat, kaip ir dėl savęs. Štai 6 jaudulio dėl mylimojo priežastys:

Nekantraujate vėl pasimatyti

Net jei ir esate toli vienas nuo kito, palaikote ryšį SMS žinutėmis visą dieną, o kai žinote, kad netrukus vėl pasimatysite, pilve skraido drugeliai, ar ne? Tokie drugeliai dažniausiai skraido pačioje santykių pradžioje, o viskas atrodo kaip iš gražaus romano. Dauguma moterų galėtų pasakyti, jog tas jausmas pilve bėgant laikui išnyksta, tačiau ne visada. Galbūt širdis ir neatsiduria kulnuose kaskart pamačius mylimąjį, tačiau jei jaudulys visai pranyksta, tuomet tai nėra gerai.

Lengvas susijaudinimas turėtų priminti jums, kaip stipriai tą žmogų mylite. Bėgant laikui tas jausmas dingsta, tačiau negalite leisti, jog jūsų santykiai pasidarytų monotoniški. Galbūt reikia ką nors pakeisti ir paįvairinti santykius?

Galvojate, jog jūsų trūkumai ir įpročiai gasdina jūsų mylimąjį

Žinote, jog tobulų žmonių nėra, tačiau kartais jaudinatės galvodamos, ar jūsų trūkumai neatbaido partnerio. Norite su kitu žmogumi jaustis gerai, tačiau tai dažnai būna ta priežastis, kodėl santykiai pablogėja. Žinoma, yra dalykų kuriuos geriau pasilaikyti sau ir nesidalinti su savo partneriu. Nebūtina visko sakyti savo mylimajam ar pažinoti jį iki kaulų smegenų.

Taip pat skaitykite: Tikra istorija. „Karščiausia naktis, kurios niekada nepamiršiu“

Neįsivaizduojate gyvenimo be jo

Mylite savo partnerį ir, pagalvojus apie tai, jog galite išsiskirti, apima nerimas? Būna ir taip, jog santykiai nutrūksta, tačiau tai nebūtinai bus abiejų pusių draugiškas susitarimas. Žmonės turi daug trūkumų ir, jei turi nuolat su jais kovoti, tuomet santykiai gali nutrūkti būtent dėl to žmogaus kaltės. Santykiai – sudėtingas reiškinys. Dažnai jaudinamės ne dėl to, ar kitas žmogus mus paliks, bet dėl to, ar dar kada nors sugebėsime įsimylėti iš naujo.

Jaudinatės dėl to, ar pakankamai mylite

„Fotolia“ nuotr./Aistringas bučinys
„Fotolia“ nuotr./Aistringas bučinys

Meilė – sudėtingas jausmas. Jei ką nors mylite, vadinasi, jog tam tikra prasme priklausote nuo kito žmogaus. Galbūt netikite, kad jūsų laimė priklauso nuo kito žmogaus, tačiau, jei manote, kad jei partneris jus paliks ir tai jus sužlugdys, tuomet jūsų laimė tikrai priklauso būtent nuo jo.

Galbūt širdis ir neatsiduria kulnuose kaskart pamačius mylimąjį, tačiau jei jaudulys visai pranyksta, tuomet tai nėra gerai.

Yra normalu jaudintis dėl to, ar pakankamai mylime savo antrąją pusę ir kiek jaučiamės priklausomi. Ypač, jei jau ir anksčiau esate tai patyrę, ir suprantate, kaip kito žmogaus netektis gali jus paveikti. Jei jau jūsų širdis buvo kartą sudaužyta, norite apsisaugoti ir neatiduoti savęs kitam, tačiau galite tai daryti pamažu.

Taip pat skaitykite: Sulaukėte 30-ties? Štai kam turėtumėte ištarti „stop“

Abu jaudinatės dėl santykių ateities

Tikriausiai numanote, kokia jūsų santykių ateitis, ir net jei žinote, kad viskas bus gerai, vis tiek jaudinatės. Galbūt susitikinėjote su vyru jau kurį laiką, ir atėjo tas metas, kada suprantate, jog viskas tikrai rimta, o ne vienos nakties nuotykis. Galbūt mylite ir nusprendėte pradėti gyvenimą būtent su tuo žmogumi. Nespėsite sureaguoti ir jau turėsite vaikų – jūsų gyvenimas apsivers aukštyn kojomis. Žinote, jog jūsų meilė truks amžinai, bet vis tiek jaudinatės? Tai normalu.

Išsiskyrimas – neišvengiamas

Net jei dar ir nežinote, už kokio partnerio ištekėsite, vis tiek jaudinatės dėl to, kad galite neišvengiamai prarasti jį. Tikriausiai jus gali pravirkdyti žinojimas, kad turėsite gyventi viena. Anksčiau ar vėliau prarasime visus žmones, kuriuos mylime, o kiti praras mus.

Nežinote, kas dar gali nutikti ateityje, todėl ir negalite įsivaizduoti savo gyvenimo be mylimojo.

Taip pat skaitykite: Vyrai, kurių geriau nepastebėti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius