Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 28

Advento kalendoriaus kūrimas: pravers visokios sukauptos smulkmenos

Lapkričio 29 dieną prasideda adventas. Keturias savaites trunkantis ikikalėdinis laikotarpis – puiki proga išsivalyti sielą ir mintis, kol ramiai ir jaukiai laukiame gražiausių metų švenčių.
Advento kalendorius
Advento kalendorius / Fotolia nuotr.

Adventas  laikomas rimties, susikaupimo, pasnininko metu, apgaubtas mistika, stebuklais, tad nevalia triukšmingai linksmintis, patariama prisiminti, kuo gyveno, kokių tradicijų laikėsi mūsų protėviai.

Kad laukimas nebūtų toks ilgas, kviečiame pasisemti idėjų ir pasigaminti advento kalendorių. Šie mieli rankdarbiai – tai puikus būdas smagiai laiką leisti su savo atžalomis, papuošti namus ir pripildyti juos jaukaus švenčių šurmulio.

Pavyzdžiui, galite pasidaryti advento eglutę. Jums reikės, tarkime, nuo popierinio rankšluosčio ar tualetinio popieriaus likusių ritinėlių, kurie pasitarnaus kaip dėžutės įvairioms dovanėlėms. Gražiai išpuoštas ir dekoruotas tokias dėžutes beliks sukabinti ant eglutės.

Tačiau jei paimsite nenaudojamą rėmą ir prismeigsite į jį smeigtukų bei užkabinsite jame gražias dovanų dėžutes, tai taipogi bus puikus pasirinkimas. Žvilgtelėkite į advento eglutės gaminimo eigą:

VIDEO: Advento kalendorius-eglutė

Tęsiame rėmų temą. Jeigu turite nenaudojamų rėmų, būtinai juos panaudokite. Nudažykite norima spalva, nupurkškite blizgučiais, perverkite virve ir užkabinkite ant jų dovanėles, ant kurių būtina užrašyti dienų skaičius. Ką ten paslėpsite – tik jūsų fantazijos vaisius. Tačiau tik pagalvokite, kiek tai džiaugsmo suteiks smalsiems vaikams. 

VIDEO: Advento kalendorius

Ne ką mažiau idėjų pasisemsite ir „Instagram“ tinkle. Čia tikras advento kalendorių bumas! Žiemiško žavesio ir miško aromato suteiks iš miško surinktos gėrybės – įvairios šakos, eglišakės, kankorėžiai. Išnaudokite juos! Advento „dieneles“ juk galima pakabinti ir ant medžio šakos. 

A photo posted by Clara B Martin (@clarabmartin) on

A photo posted by Rea (@konfetti.im_kopf) on

Advento kalendoriui tiks ir kojinaitės. Prie jų prisiuvusios skaičius ir įdėjusios mielą smulkmenėlę tikrai pradžiuginsite artimuosius. 

A photo posted by Jackie (@jacqualynnclemo) on

Įvairios dėžutės gali sugulti į didelę dėžę. Mažąsias nudažykite, papuoškite, nuspalvinkite, apriškite kaspinėliais, o gal apibarstykite dirbtiniu sniegu. 

Maišelių namuose ras bet kuri. Blogiausiu atveju galite pasisūti. Išbandykite! 

Fotolia nuotr./Advento kalendorius
Fotolia nuotr./Advento kalendorius

Tualetinio popieriaus ritinėliai tinka įvairiems rankdarbiams. Štai kad ir tokiam žaviam kalendoriui.

A photo posted by Reb (@fresshion) on

Dėžutės – vienas paprasčiausių ir žaviausių pasirinkimų. Atminkite – svarbiausia ne saldainiai ar sausainiai sudėti, o jūsų nuoširdūs palinkėjimai! Laukti Kalėdų kasdien bus vis jausmingiau ir virpulingiau.

Fotolia nuotr./Advento kalendorius
Fotolia nuotr./Advento kalendorius

Dar daugiau advento kalendoriaus idėjų ieškokite mūsų galerijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius