Iš konkurse dalyvavusių autorių atsiųstų receptų skaitytojai išsirinko savo favoritą – geriausias visiems pasirodė Vitos K. iš Kauno atsiųstas pyrago „Grybautojo svajonė“ receptas (29 proc. balsavusiųjų balsų).
Ingredientai
Kaip gaminti
- Įdarui - faršą pakepinkite, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, porus ir grybus.
- Pasūdykite, pabarstykite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis.
- Viską pakepinkite, ataušinkite.
- Tešlai - majonezą, grietinę, kiaušinius sumaišykite.
- Sudėkite kepimo miltelius, išsijotus miltus.
- Viską gerai išmaišykite.
- Pyrago formą, sutepkite aliejumi ir pabarstytą džiūvėsėliais, pilkite 2/3 tešlos.
- Tada tolygiai paskirstykite įdarą ir užpilkite likusia tešla.
- Kepkite įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
- Pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas. Tinka prie arbatos ar sultinio puodelio, labai skanus gamtoje grybaujant ar iškylaujant.
Receptą atsiuntė Vita K., Kaunas.
Suskleisti
Ji24.lt redakcija skelbia dar dvi nugalėtojas – Daivą S. iš Tauragės už grybų pyrago receptą (24 proc.) ir Audronę A. iš Čekiškės, atsiuntusią net tris receptus, tačiau originaliausias pasirodė – „Knygutės“ su grybais (19 proc.).
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Skardos dugną išklokite kambario temperatūros tešlos lakštais.
- Kiaušinius šakute išplakite su grietinėle, druska ir prieskoniais.
- Ant tešlos lakštų juostelėmis išklokite faršą ir grybus.
- Užpilkite paruoštą grietinėlę, jei dar liko tešlos lakštų supjaustykite juostelėmis ir užklokite būsimo sočiojo pyrago viršų. Skardą pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min.
- Greita, sotu ir paprasta.
Receptą atsiuntė Daiva S., Tauragė
Suskleisti
Ingredientai
Miltai: 1.00 st.
Kaip gaminti
- Virtus grybus ir svogūną sumalkite, įberkite druskos ir pipirų, pakepinkite keptuvėje su aliejumi, atvėsinkite.
- Keletą grybų galvučių palikite papuošimui.
- Išvirtas su lupenom bulves atvėsinkite, nulupkite, sumalkite, įberkite druskos, miltų ir išminkykite kol nelips prie rankų ir galima bus kočioti .
- Iš tešlos iškočiokite 2-3 mm storio lakštą, supjaustykite juostelėmis, iš jų - stačiamapiais gabalėliais.
- Ant pusės gabalėlio uždėkite šaukštelį grybų įdaro ir užlenkite kitą dalį, gaunasi „knygutė“.
- Kepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje.
- Sudėjus į lėkštę, papuoškite grybų galvutėmis ir petražolių šakelėmis.
Receptą atsiuntė Audronė A., Čekiškė
Suskleisti
Sveikiname nugalėtojas ir prašome parašyti savo vardą, pavardę, adresą ir telefono numerį. Savo duomenis siųskite adresu ji24.lt@zlg.lt arba parašykite žinutę mūsų „Facebook“ paskyroje.