-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 31

Tobulėkime kartu. Juodasis Mėnulis (Lilit) – jūsų tamsioji praeities karma ir didžiausi nesuvokimai

Vienas puikiai jaučiasi, galėdamas manipuliuoti, kenkti, kitas – visą gyvenimą paskiria aklai tarnystei kitiems ir net nesuvokia, jog eina ne tuo keliu, dar kitas – vis neranda išėjimo iš nesibaigiančių dramų ir kančios rato, nors ir yra geros širdies. Kiekvienam savas karminis bagažas, savi paklydimai ir iliuzijos, kurias ir atskleidžia Lilit padėtis horoskope.
Mėnulis
Mėnulis / „Fotolia“ nuotr.

Juodasis Mėnulis, arba Lilit, – tai fiktyvi planeta, tad materialaus kūno ji neturi. Tai Mėnulio orbitos taškas, kuris yra tolimiausias nuo Žemės planetos. Visą Zodiako ratą Lilit apeina per maždaug 9 metus, tad kas 9 metus žmogus patiria šio ezoterinio taško grįžimą į savo vietą.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Astrologė Lana Kutkytė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Astrologė Lana Kutkytė

Tuomet žmogus ne tik gauna atpildą už praeities neigiamus poelgius, bet ir turi galimybę pamatyti ir suvokti savąją vidinę tamsą arba nupulti į tą tamsą dar giliau. Itin svarbu stebėti Lilit aspektus (tranzituose, solare, progresijose, direkcijose), nes būtent aspektuodamas su kitomis planetomis Lilit vilioja stipriausiai. Neteisingi sprendimai, klaidos tokiu metu ypač tikėtinos.

Lilit padėtis horoskope nurodo tas sferas, kurios labiausiai reikalauja apsivalymo, susivokimo, karminio atpirkimo ir atgailos. Tai žmogaus iliuzijos, nesąmoningumas, egoizmas, tamsioji prigimtis. Tai tarsi vidinis demonas, kuris gundo eiti lengviausiu, bet nebūtinai teisingiausiu keliu, gauti naudos sau, tapti ypatingu, pranokti kitus, tenkinti savo troškimus nepaisant nieko. Šie į „gražų popieriuką“ įvynioti nuodai sielai dažniausiai yra itin sunkiai atpažįstami, tad žmogus gali net nenutuokti, jog jo poelgiai yra palaikomi Lilit energijos.

Juodasis Mėnulis reiškiasi kiekvienam skirtingai, priklausomai nuo jo individualios padėties horoskope, nuo žmogaus sąmoningumo bei troškimo suvokti savo ydas bei jų pasekmes. Jo įtaka reiškiasi trimis lygiais:

  • 1 lygmuo. Tai pats pavojingiausias Lilit pasireiškimas, kuomet žmogus kenkia kitiems bei sau, puikiai suvokdamas ką daro, tačiau vis rasdamas pasiteisinimų dėl savo veiksmų;
  • 2 lygmuo. Žmogus nebenori kenkti aplinkai bei sau, stengiasi niekam nesuteikti skausmo, nori suvokti ir atsikratyti savo tamsiosios pusės. Visgi gali net ir visą gyvenimą kentėti, patirti atpildą dėl šiame bei praeituose įsikūnijimuose padarytų klaidų. Karminiai smūgiai apvalo, išgrynina, tačiau vis dar svarbu saugotis Lilit poveikio ir nepridaryti naujų klaidų;
  • 3 lygmuo. Būdingas pradėjusiam sąmonėti, itin stipriai dirbti su savimi, atlikti galingas dvasinio apsivalymo technikas, užsiimti nuoširdžia savistaba. Žmogus dalinai, o po kiek laiko ir visiškai atpažįsta Lilit pagundas ir joms sąmoningai atsispiria. Eidamas dvasinio apsivalymo keliu, žmogus žingsnis po žingsnio priartėja prie savo demoniškos pusės įveikimo, geba atsispirti Lilit „dovanoms“, pagundoms, egoizmui.

Itin sudėtinga, kuomet Juodasis Mėnulis lemia žmonių santykius, tai vienaip ar kitaip atneša nesusipratimų, iliuzijų, nesugebėjimo kažko suvokti, priimti, tinkamai įvertinti. Čia aiškiau įmanoma pasakyti tik atsižvelgiant į konkrečias situacijas.

„Fotolia“ nuotr./Mitiškojo Juodojo Mėnulio (Lilit) simbolis
„Fotolia“ nuotr./Mitiškojo Juodojo Mėnulio (Lilit) simbolis

Žinoma, tam tikra prasme visi žmonių santykiai yra iš dalies iliuziniai: žmonės, ilgai gyvenantys kartu, įsivaizduoja, jog tobulai pažįsta vienas kitą, vos pažįstamiems užklijuoja „etiketes“, proto iliuzijas ir savo neigiamas emocijas supainioja su intuicija ir t. t. Lilit tą gerokai sustiprina.

Manau, kad svarbu paminėti vieną faktą, kuris gali būti vertingas tiems, kurie savarankiškai ir megėjiškai bando narplioti savo horoskopus. Tas, kuris nors kiek plačiau domisi astrologija, žino, kad neigiami aspektai (kvadratūros, opozicijos) sukelia įtampas, sunkumus, o teigiami (trigonai, sekstiliai) suteikia harmoningą situacijų vystymąsi.

Vis dėlto Juodojo Mėnulio, arba Lilit, teigiami aspektai, o tuo labiau konjunkcija (jungtis) su kitomis planetomis nėra traktuojamas kaip teigiamas aspektas. Kodėl šiuo atveju yra atvirkščiai? Todėl, kad teigiamai aspektuotas jis suteikia žmogui laisvės elgtis taip, kaip jam norisi ir atrodo teisinga, leidžia jam netrukdomai tenkinti ego poreikius, skęsti iliuzijose ir šitaip tik dar labiau apsunkinti savo padėtį.

Trumpai apžvelkime Lilit padėtį Zodiako ženkluose. Tačiau skaitant vertėtų turėti omenyje, jog tai tik dalinė informacija, tad perskaičius nevertėtų pulti daryti rimtų sprendimų. Visuomet būtina matyti pilną padėtį horoskope.

SVARBU! Norėdami sužinoti Lilit padėtį savo horoskope, suveskite savo duomenis (Nuoroda čia; suvedę spauskite Continue, o paskui – Click here to show the chart). Atsidarys jūsų asmeninis horoskopas, o tada pasižiūrėkite, kokiame Zodiako ženkle yra jūsų Lilit (jos ženklą matote viršuje), ir skaitykite apibūdinimą.

Lilit Avino ženkle

„Fotolia“ nuotr./Zodiako ženklai: Avinas
„Fotolia“ nuotr./Zodiako ženklai: Avinas

Pavojai čia kyla dėl pernelyg didžiulio poreikio galvoti apie savąjį „aš“. Motyvacija tapti svarbiausiu, geriausiu gali būti tokia stipri, jog dėl savo ego poreikių žmogus gali daryti viską, ko tik reikia, kad tik pasiektų savo, ir net nesusimąstys apie kitus.

Nesiskaitymas su aplinkiniais, nevaldoma agresija, kovingumas, impulsyvumas, nepamatuota drąsa, optimizmas, nesugebėjimas išklausyti kito ir prisitaikyti, savanaudiškumas – tai Lilit apraiškos Avine. Lilit čia gali reikštis ir kitaip: bailumas, veiklumo, energijos stoka, silpnavališkumas, negebėjimas tinkamai paskirstyti savo energijos resursų, konfliktai su aplinka.

Lilit Jaučio ženkle

„Fotolia“ nuotr./Zodiako ženklai: Jautis
„Fotolia“ nuotr./Zodiako ženklai: Jautis

Prisirišimas prie materijos, daiktų, pinigų, fizinio kūno, gobšumas – tai gali būti vienos ryškiausių Lilit Jaučio ženkle problemų. Materiali gerovė gali būti pernelyg sureikšminama, o fizinis kūnas ir jo grožis iškeliamas aukščiau sielos poreikų.

Žmogui su Lilit Jautyje ypač svarbu stebėti mitybą, neleisti sau persivalgyti, tinginiauti, būti nejudriam. Svarbu stebėti savo požiūrį į fizinį kūną, darbą ir asmeninius finansus, nes gali būti sunkiau atrasti harmoningą balansą šiose sferose. Taip pat svarbu ugdyti savyje pagarbą žemei, gamtai, gyvūnams, neskriausti jų, išmokti tinkamai jais pasirūpinti.

Lilit Dvynių ženkle

„Fotolia“ nuotr./Zodiako ženklai: Dvyniai
„Fotolia“ nuotr./Zodiako ženklai: Dvyniai

Žmogus gali net nesuvokti, jog savo žodžiais manipuliuoja kitais, apkalba, skleidžia neteisingą, kenksmingą informaciją. Reikėtų atsisakyti bet kokio melo, sukčiavimo, apkalbų, tuščiažodžiavimo, vagysčių, nors kai kurių gyvenimuose šios temos gali itin vyrauti.

Taip pat skaitykite: Tobulėkime kartu. Jupiterio padėtis Zodiako ženkluose: kokioje gyvenimo sferoje jūsų laukia sėkmė?

Svarbu stebėti savo santykius su kaimynais, broliais, seserimis, giminaičiais – čia gali trūkti pagarbos, aiškumo, bendravime. Taip pat svarbu netapti tuo, kuris blaškosi, mokosi visko, kas papuola, domisi viskuo po truputį, bet nieko neišmoksta ir nepadaro iki galo. Būtinas itin atsakingas elgesys prie vairo bei patartina kruopščiai atsirinkti kontaktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius